Sliten och lite trött…

..fast det är semester. Oj, oj vad jag känner mig sliten. Har haft semester en hel vecka men känns som om jag har jobbat 200 %. Är inne på min tredje dag av huvudvärk och jag förstår inte varför. Är det stressen som lämnar kroppen eller är det för att jag faktiskt haft möjlighet att slappna av? Jag känner mig inte direkt avkopplad. konstigt nog.

Nu har äntligen mannen semester och det ska bli skönt att umgås med honom i 3 veckor. När vardagslivet tuffar på med jobb, barn och allt annat som tar upp ens tid så är det svårt att hinna njuta av varandras sällskap eller att ens umgås ordentligt. Det är mycket annat som ska göras och i en tid med barn, aktiviteter, arbete, fritid och alla andra saker som ska uträttas glömmer vi ibland bort oss. Visst ger vi uppmärksamhet/kärlek i vardagen men det ska ändå bli skönt att rå om varandra och bara vara.

”Tycker så mycket om uttrycket ”bara vara” för det är kravlöst, så långt bort från plikter det går att komma. Tänk om det fanns en ”bara-vara” värld. Fast det klart det skulle nog bara bli konstigt och antagligen inte fungera i längden. Tänk om alla i hela världen tex utövade mindfullness hela tiden. Det skulle inte bli så mycket ruljangs av det ;-). Tur att vi kan blanda det vi gör för att försöka en lagom mix av allt.  Inte heller det lättaste. Inte ens för den mest erfarna.

uppochner

Häromdagen låg jag och tittade upp i taket och tänkte på hur annorlunda allt ser ut från ett annat perspektiv. Åh, vilket höga trösklar jag skulle haft om allt var upp och ner och ett väldigt stort och tomt vardagsrumsgolv.

Ibland räcker det att vrida och vända på något för att vidga sina vyer. Tyvärr gör vi nog alla det alltför sällan för vi är så vana att alltid tänka och angripa saker utifrån ett sätt när det säkerligen finns flera alternativ väl värda att utforska.

Ha en riktigt bra dag, själv ska jag följa dotterns råd att dricka lite mer idag och se om det hjälper mot huvudvärken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s