Milen och havskajakpaddling

Efter en ultimat trevlig fredagskväll med vänner och något sent sänggående så vaknade jag 04:57 på lördag morgon, supertaggad och nervös inför mitt kommande lopp i Kristianopel tillsammans med Britt och Annso.

Britt har jag känt sedan första klass i grundskolan och vi hamnade även i samma gymnasieklass. Där lärde vi känna Annso, som är världens mest omtänksammaste person jag någonsin träffat.

Vi samlades hemma hos Annso som bor precis vid havet i Blekinge och samåkte till loppet. Jag kan säga att jag var tveksam om jag skulle anmäla mig till 5 eller 10 km, men med facit i efterhand är jag glad att det blev 10. Anledningen till att jag säger det är naturligtvis för att jag klarade av det och utan några större men. Det längsta jag sprungit innan var 8,5 km och det var i oktober förra året. Då skadade jag både höft och knä samtidigt,  ingen rolig känsla. I år hade jag sprungit runt 7 km som mest.

När jag närmade mig 7km-skylten kände jag mig trött. Envis som jag är ( ja liknelsen med åsnan passar verkligen på mig om jag bestämt mig för något) skulle jag bara genomföra det. Det blev 8, 9 och äntligen såg jag målskylten. Annso tog och gjorde en video av min målgång och det ser ut som jag stapplar in men känslan. Känslan av att klarat av en mil var fantastisk och jag gjorde det på 1:03:11. Jag höll hyfsat samma tempo. Det sackade av lite de sista kilometrarna och svetten lackade men detta ska jag göra fler gånger. Nu vet jag att jag kan,  så det gäller bara att hålla igång. Är helt övertygad om att all styrketräning med Emma stärkt min core och gjort mig till en bättre löpare.  Jag har en något sittande löpstil som säkerligen skulle må bra av ytterligare justeringar men det är bara att jobba på.

uppvarmning

Uppvärmning inför start, både 5 km och 10 km springer tillsammans.

slut

Så här kände jag mig när jag kom i mål, totalt slut och lite lätt okontaktbar.

antligen

Men det vände snabbt och då blev jag så här glad. 🙂

medalj

milenKänns så otroligt skönt att klarat denna och både Annso och Britt tror jag satte personligt rekord. 🙂 Efter loppet satt vi vid havet och njöt av en picknick som Annso och hennes man fixat ihop. Underbart gott och välförtjänt.

På eftermiddagen när vi kom hem till Annso, ladda vi upp med lite kaffe/te och sedan prövade vi på att paddla havskajak. Otroligt roligt och underbart härligt. Vad skönt att bara stanna upp mitt i paddlingen och åka på vågorna.
kajakkjol

Inte helt lätt att sätta sig i kajaken men Annso hjälpte mig och i slutet tog jag mig ut själv. Vi hade fina ”kjolar” för att inte bli blöta om benen.havskajak

paus

Paus på Tromtö där vi även gick en promenad och satte oss på udden.tromto paddling

span

basta

Tack bästa Annso och Fredrik för underbart god mat och en härlig dag, som ni hade fixat och grattis till era tider. 🙂

Annso och Britt, nu får vi minsann se till att det inte blir så lång tid till nästa träff och dessutom få med oss både Jenny och Nette. Kramar till er så fantastiskt roligt att få träffa er igen efter alla dessa år. Kändes precis som då, avslappnat och härligt.

2 tankar om “Milen och havskajakpaddling

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s