Att ge eller ta, det är frågan..

IMG_8301

När jag ger något av mig själv till andra krävs det nästan alltid att jag får någon form av gensvar.  Annars blir till slut allt jag gör bara någonting som absorberar upp all min energi och lämnar mig på tomgång. Det kan i och för sig pågå länge, ibland flera år innan ett frö börjar gro,  slå rot och en insikt börjar födas om att ansträngningen som allt det här kostar är kanske inte värt det.  Då gäller det att ha modet att ta bort eller minimera den del av ditt liv som tömmer din energi.

För en del människor i vårt liv klarar vi av mer tomgång. Det är för de personer som vi tycker extra mycket om. Där kan vi, i alla fall jag, hålla på i oändlighet av att ge av mig själv. Jag hoppas och tror att det finns någon i vår närhet för oss alla. Ibland kanske vi inte ser eller förstår det och ibland kanske det inte heller finns någon men  vi är alla värda någon som ser oss.

Du och jag, vi är värda uppmärksamhet, bekräftelse och kärlek,  men om vi har svårt att förlika oss med oss själva blir det svårare att ta emot dessa gåvor från andra. Ibland när dalgångar inträffar är det svårare att tro att någon faktiskt kan bry sig om en och tycka om en som person.

För vissa människor är det enklare att ge av sig själv, för andra svårare. Det gäller att hitta det som ger dig energi under vardagar och helger. Att göra saker för att berika ditt liv, springa, läsa, träna, fotografera, meditera, cykla.  Det finns en hel värld där ute att utforska när vi väl vågar ta steget och känna efter. När du väl vågar, öppnas världen och blir lite större än innan. Ibland skrämmande att hantera men det är då vi växer, växer för att kunna vara där för oss själva och för andra, vara en medmänniska.

Att ge eller ta, det är frågan. Svaret blir att försöka hitta en balans i det som sker. Ibland kommer du att vara personen som får extra mycket energi från någon utan att ge tillbaka. Du har en annan person i din närhet som behöver din energi mer. Ibland är det ett ömsesidigt givande och tagande. Det ena behöver inte utesluta det andra.

Tack CA för alla de gånger som du delat med dig av din energi när min gått på tomgång och jag tyvärr inte kunnat ge lika mycket tillbaka.  ❤

3 tankar om “Att ge eller ta, det är frågan..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s