Trädgården blommar :-)

Har tillbringat mer än halva dagen ute i trädgården. Påtat i jorden och tagit bort ogräs både bland rabatterna och mellan plattorna. Blev inte färdig men har nog gjort en fjärdedel i alla fall och genast ser trädgården mer ordentlig ut. Skönt, vill få det lite mer fixat innan semestern.

kirskål

Aldrig förr har kirskålen fått härja så fritt som i år, det är faktiskt första gången jag ser blommorna. Riktigt fina men nu finns de uppryckta och stoppade i en svart påse.

IMG_8483Piprankan brukar få de underbaraste blommor, undrar om de redan varit i år eller kommer senare. I vilket fall så ser de väldigt speciella ut.
IMG_8486

Klätterhortensian är så fin där den klättrar mot den gula tegelväggen.
IMG_8487

Daggkåpan tillsammans med pioner är en helt oslagbar kombination.

IMG_8489

Väntar fortfarande tålmodigt på att mina pioner ska gå i blom. De är så vackra.

IMG_8491Stjärnflockan är också otroligt vacker, syns inte på denna bild men längre fram när den slagit ut ordentligt ska jag visa er en närbild. Jag har även vita stjärnflockor som är ännu vackrare.

IMG_8492

Nävor är väldigt tacksamma blommor som håller igång sommaren igenom.
IMG_8495Daggkåpan, klätterhortensian med kornellen i bakgrunden får så vackert bladverk tillsammans.

IMG_8478

Paradisbusken som alltid brukar vara överblommad vid den här tiden står i full blom och är så vacker. Här blandat med diverse ogräs som också plockades bort under dagens trädgårdsarbete.

IMG_8476

Nästan ogräs med plattor, så skönt att börja rensa väck när det för en gångs skull var uppehåll.

IMG_8482Plattorna är plattor igen utan en massa gröna tåtar som sticker upp emellan och hörnan med rosorna är befriade från ogräset ni såg ett par bilder upp. Ett gott dagsverke med andra ord och jag känner mig riktigt nöjd.

IMG_8484

Hade hjälp av K, partner in crime så att säga. Vi hann med en tepaus och spelade Carcasonne, tror minsann att K blivit lika biten som jag av det spelet. Lär väl inte bli mer trädgårdsarbete i veckan då de lovat regn men hoppas att det blir lite uppehåll i alla fall så att jag kan fixa resten av trädgården innan helgen. Hade varit så skönt att bocka av.

4 tankar om “Trädgården blommar :-)

  1. Bra jobbat och vilken härlig trädgård du verkar ha, med många fina blommor och växter. Kirskålens blommor såg väldigt späda och söta ut. Stjärnflockan upptäckte jag för första gången, förra sommaren – såå fantastiskt vacker när den är fullt utslagen 🙂 Jag visste dock inte att den fanns i flera färger, alltid lär man sig nåt nytt! Underbar färg på Paradisbusken. Bra hjälp hade du också och härligt med en tepaus och lite spel 😀 Ha en underbar dag, kramar ❤

    Gillad av 1 person

    • Älskar att spela förutsatt att det är ett roligt spel förstås. Ja stjärnflockan är verkligen en av mina favoriter så vacker och det är skönt att jag äntligen kommit igång lite här på hemmaplan nu när det börjar lugna ner sig lite på jobbplanet. Fastas bara annat nu när jag är inne på sista veckan innan semestern. Kirskålens blommor är väldigt fina synd att de sprider så och snabbt tar över bara. Hoppas att du haft en underbar dag och får en ännu bättre kväll. Kramar till dig 🙂 ❤

      Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s