Avslutning och äntligen sommarlov

IMG_8340 Det ser tomt ut men jag kan lova att denna kyrka var proppfull med elever, föräldrar, lärare och släktingar. Barnen stod längst fram och sjöng både nya sånger och gamla. Finklädda med tindrande ögon och en del nervösa blickar.

Prästen talade väldigt väl om vikten att tänka på varandra och fick barnen att lova att både bada och äta glass på sommarlovet. Han lyfte fram hur vi vuxna borde lyssna mer på våra barn och när man älskar någon så borde man säga det. I sin hand tog han upp två ljus, det ena ville han tända för alla de barn som fanns i kyrkan och som snart skulle ut på sommarlov och det andra för de barn i världen som inte har det lika bra som oss. Fint tycker jag att han belyser det hela. Det var en väldigt rolig präst och inte det minsta religöst även fast han nämnde att han ibland brukade prata med han som inte fick nämnas med namn. Undrade i mitt stilla sinne om alla barnen förstod att det var Jesus han menade eller om de trodde kanske att det var Voldemort från Harry Potter böckerna. Inte helt lätt att avgöra. 😉
IMG_8351 IMG_8354

E och K efter avslutningen och sedan blev vi bjudna på avslutningsfika hemma hos C. Jättetrevligt, efter det åkte jag till jobb och där hade vi på sätt och vis en annan avslutning.IMG_8359 IMG_8361På jobb åkte jag och integrationsteamet ut och åt lunch i Lomma. Sista dagen i mitt projekt, nu är det bara min slutrapportering som återstår som ska lämnas nästa vecka. Jag har haft både förmånen och turen att arbeta med väldigt trevliga och kompetenta personer under detta projektet och vi har varit ett helt fantastiskt team tillsammans. Saknar det redan men hoppas på att arbeta med samma personer under fler projekt för vi verkligen stöttar och inspirerar varandra och det är guld värt.

4 tankar om “Avslutning och äntligen sommarlov

  1. Jag minns en skolavslutning i just denna kyrka för nästan 100 år sedan. Eller om det var 36… En för dig bekant person var min fröken. Där stod vi barn längst fram och skulle sjunga för våra föräldrar när jag plötsligt kände mig yr och fick sätta mig ner. Min pappa sa sedan att han bara såg mig försvinna ner. Inget allvarligt bara lite yrsel hos en lång och växande 10 åring. Jag blev väl hjälpt till en stol vid sidan och sedan var det inget mer med det. Men minnet kom när jag såg bilden och läste om avslutningen.

    Gillad av 1 person

    • Tror nog att det var närmare 36 fast det kanske känns som 100 år sedan ;-). Otäckt det där med att svimma av men det är ju så mycket som händer när man växer, både i kropp och knopp. Tack för att du delade med dig, jag tror jag anar vilken din fröken var. 😉

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s