Den blomstertid nu kommer..

Jag kan fortfarande minnas skolavslutningarna från när jag var liten. Finklädda och förväntansfulla tågade vi i led från skolan till byns kyrka. Det blev ett långt led. Av någon anledning kommer jag bara ihåg soliga dagar. Det kanske var någon regning dag också men det har jag gömt undan någonstans långt in i mitt minne.

Vi stod i kyrkan och sjöng för full hals: Den blomstertid nu kommer. Kanske inte alltid så vackert att höra på men något många av oss gjorde med hela vårt hjärta. Vi visste, att när vi gick ut därifrån då var det sommarlov, vi var fria.  Fria att uppleva sommaren, slippa skolan och bara vara.

I morgon är det skolavslutning för mina båda tjejer och till hösten så kommer jag att ha en femte och en tredjeklassare. Känns så konstigt. Ibland känner jag mig inte alls som en mamma och ibland kan jag inte förstå att jag har haft turen att få två så underbara och friska barn.

Under mina graviditeter och inför mina förlossningar var jag så rädd att något skulle inträffa. Något som skulle göra att deras framtid påverkades, att inte kunna röra sig som andra barn.  Jag tror att det har att göra med att jag har en lillebror som sitter i rullstol. Han fick syrebrist vid födelsen och i och med det en hjärnskada som gör att han inte kan gå. Han har överhuvudtaget svårt att göra de mest basala sakerna som är så självklara för oss. Han är världens snällaste och har ett stort hjärta men jag skulle ljuga om jag sa att det har varit lätt att växa upp som syster till någon som är i behov av så mycket stöd. Det var inte lätt varken för honom eller mig. Addera syskonkärlek till det och ni förstår att vi också haft våra bråk, men jag älskar honom och han älskar mig och jag är övertygad om att vi båda älskade sommarlov lika mycket. Jag vet i alla fall att mina tjejer älskar det och som sagt, i morgon är det dags. Dags att fyllas av lycka inför den stundande sommaren och det efterlängtade sommarlovet.

IMG_5667

Bild från förra årets skolavslutning.

2 tankar om “Den blomstertid nu kommer..

  1. Det var såååå härligt med skolavslutningar, alla va så fina, och sen visste man att man hade ett helt låååångt sommarlov framför sig, en underbar känsla 😀 Det va roligt att det lyckades bli lite sommarväder nu vid studenten och skolavslutningen, idag har varit riktigt varmt och skönt, härligt 😀 Sommarkramar till dig ❤

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s