Äntligen PT-pass nummer 5

Tänk dig själv att fokusera på träning i en hel timme och bara köra för allt du är värd. Det gjorde jag idag på pt-pass nummer fem  med Lifestyle by Emma i fina nya lokaler hos Sportsgym. Länge sedan sist men nu har jag bokat in ytterligare två pt-pass de kommande veckorna så nu kör jag.

Idag värmde jag upp i stakmaskin, 1 min, vila 30 sek x 3. Inte helt lätt och trots att Emma försökte visualisera målgången i Mora så insåg jag, att det där med att staka sig fram med skidor i nio mil kräver nog sin man eller kvinna, mycket träning och stor uthållighet.

Under dagens träning testade jag även på att göra pull ups, assisterande med gummiband. Inte helt lätt men med assistans blev det några stycken. Jag vill testa fler gånger, en riktigt utmaning!

Körde också utfall framåt med två 12 kg vikter.

marklyft marklyft2

Marklyft såklart med 20kilos stång och en varsin 10 kilos vikt på var sida, så 40 kg totalt.  Helt lagom för mig. Jisses vad man får upp flåset av styrketräning. I slutet av varje övning blir jag så trött och det hörs skrikande ljud från någon som håller på att dö av ansträngning men som verkligen inte vill ge upp utan kämpa på ända in i det sista. Ni som känner mig väl vet att jag kan vara envis när jag väl sätter den sidan till. 🙂

Fick ju testa på armhävningar också, fanns ju en tid när jag klarade 40 stycken på raken men 22 stycken är ju inte så illa det heller. 🙂 Stolt är jag över mig själv och Emma noterade att det skett en stor förändring i min grundstyrka sedan jag började hos henne i höstas och det märker jag själv också. Hållningen är bättre och jag orkar hålla upp min kropp på ett helt annat sätt nu när jag kör armhävningar, planka etc.

axelpress2 axelpress

Tror att det var här jag gjorde thruster men är inte säker.

twister

Twister med 8 kg, det blir ganska tungt efter ett tag. Runda två fick jag gå ner till 6 kg för att orka.twister2

Körde med andra ord en hel del varierande övningar, mycket fokus på överkroppen denna gång. Jag undrar hur det kommer att känns i morgon och på onsdag. Intressant.

Finalen var en treminutersrunda som bestod av att varva 5 wall ball, 5 box jumps, 5 burps. Jag hann med 2 varv + 3 wall balls. Jag var ordentligt trött när jag var klar men så nöjd. Imorgon ska jag ha träningsfri dag för att hänga med på Emmas pass på onsdag kväll.

Alla övningar från dagens pass kommer här:

warm up: stakmaskin 1 min, vila 30 sek x 3
Backsquats
Pull ups, assisterade med gummiband
Utfall + kb 12 kg
Pull ups ass.
Marklyft 40 kg
Armhäv 22 st
Thrusters 20 kg
Armhäv 11 st
Over head squats
Twister
Hoppande utfall
Twister
Marklyft 40 kg
Kb-swingar 12 kg
Push press 12 kg
Kb-swingar 8 kg

Final: 3 min
5 wall ball först 6 kg och runda två 4 kg
5 box jumps
5 burpees
Du gjorde 2 hela varv + 3 wb

3 tankar om “Äntligen PT-pass nummer 5

  1. Bra jobbat, du är riktigt duktig, härligt att ge järnet, heja dig 😀 Börjar träningsvärken ge sig till känna ännu? Önskar dig en trevlig kväll, här står det städning på schemat (snart kan jag bocka av detta). Kramar till dig ❤

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s