Livet är meningslöst…

..tills du själv fyller det med din mening. Varför vi lever här och nu och vad det är som gör ditt, mitt och andras liv värdefullt är det ingen som kan svara på. Du har svaret inom dig.

Livet är som en resa där du har chans att lära känna dig själv, upptäcka dina egna sidor, bra som dåliga och arbeta med det. Sträva efter att utvecklas genom att försöka förstå och sätta saker i sitt sammanhang för att hela tiden utvecklas och röra dig framåt. Att stå stilla och älta är inget som tillför något konstruktivt till ditt liv.

För många innebär ett meningsfullt liv att ha uppbokade kalendrar och försöka hinna med så mycket som möjligt, ofta på bekostnad av det egna jaget. Vi har alla ett tempo men precis som bilen kan accelerera full fart framåt så kan även vi.  En dag kraschar kanske bilen in i en vägg, precis som jag har gjort för många år sedan och som jag vet att många runt omkring mig har gjort. Det gäller att stanna upp ibland och andas in vardagen. Känna mattan under tårna och bara förlora sig här och nu, vara närvarande och inte alltid på språng.

Finland2011 363

Eller som en klok björn en gång sa:

Underskatta inte värdet av att göra ingenting,
av att bara ströva omkring alldeles ensam,
lyssna på allt som man inte kan höra och bara ha det bra

–  NALLE PUH –

Meningen med livet enligt mig är hitta oss själva. Hitta en balans där vi kan trivas och växa som människor i sinne och hjärta. När vi har gjort det så kan vi även helt och fullt ut finnas där på ett bättre sätt för människorna runt omkring oss. De som vi älskar och många gånger lever för men som vi ändå inte lyckats ge det värdefullaste vi har. Vår egen tid.

6 tankar om “Livet är meningslöst…

 1. Intressant inlägg, dock tråkigt att höra att du gick in i väggen, men jag är glad att du har hittat dig själv igen, som jag förstår att du har gjort. Jag har själv aldrig varit där, och vet därför inte hur det är. För en del kanske det är bra att väggen är där och tar emot, så att man inte fortsätter tills det är för sent, och jag tänker mig att det ändå är ett sätt att få upp ögonen och samtidigt få möjlighet att välja en annan väg. Det är bara mina egna tankar, det kanske inte alls är så. Ha en underbar dag och ta hand om dig, kramar ❤

  Gillad av 1 person

  • Tack, att jag gick in i väggen var inte så hårt för jag var inte borta så länge som en del är, men det gav mig helt klart perspektiv på mitt liv. Allt kom något år efter ett missfall i vecka 13 och mycket att göra på jobbet. För mig var det nog ganska bra att det hände för jag har lärt mig att vara mer insiktsfull och reflekterande och känner verkligen att jag utvecklats som människa efter detta, men det var utvecklande att det hände även om det var jobbigt. Fast i mitt fall var det en kombination av utbrändhet och depression. Jag vill aldrig komma dit igen och jobbar aktivt för att det inte ska bli så genom att lyssna på signalerna från min kropp och mitt hjärta men inte heller det hjälper alltid. Dock så är det förvånansvärt många i min närhet som berättat om liknande upplevelser de eller bekanta har haft själva så jag förstår att det är vanligare än vad jag trodde först. Du har kloka tankar så du är helt rätt på det. Önskar även dig en underbar dag och du, ta hand om dig också. 🙂 Hur går det med träningen? 😉 Tusen kramar till dig ❤

   Gillad av 1 person

   • Tack för att du delar med dig ❤

    Påminn mig inte om träningen 😀 för det går inget bra just nu 😦 … jag har mitt fokus inställt på operation storstädning fortfarande, och förhoppningen är att vara klar den här veckan 🙂 Dock blir jag väldigt inspirerad när jag läser dina inlägg om träning, så jag kommer att starta en egen utmaning på söndag – återkommer om detta 🙂 Många kramar ❤

    Gillad av 1 person

    • Det där med storstädning borde jag ta tag i, så det går inte bra hos mig. Träningen kommer sedan igen, bra att fokusera på enstaka saker i taget ibland så man bara kan checka av. Ska bli roligt att läsa om din utmaning, vet fortfarande inte riktigt vad jag ska skriva om min men det inlägget kommer förr eller senare. Många kramar till dig och ha en underbar dag. ❤

     Gillad av 1 person

     • Det är en härlig känslig när det väl är färdigstädat, och speciellt inför semestern, så det ska bli skönt när jag är klar. Sen kan jag fokusera på träning och fotografering – bara nöjen 😀 Ja, just nu klarar jag bara att fokusera på lite i taget, och det får ta den tid det tar. Utmaning är kanske att ta i, men iaf har jag satt upp ett mål med kommande träning – vill inte avslöja för mycket ännu 😀 Kram ❤

      Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s