6 juni och födelsedagsfirande

5 februari så är det Runebergsdagen i Finland och därmed även en vedertagen flaggdag. Min pappa fyller år den dagen och när han var liten så brukade han tänka att det flaggades just för honom.  Undrar om mitt kusinbarn tänker samma sak? Hon fyller nämligen år på vår nationaldag när den svenska flaggan vajar i topp över hela landet.

Osäker på vädret for vi dit men det visade sig bli en helt underbar solig och varm dag med god mat och trevligt sällskap. Vis av erfarenhet att det alltid brukar bli någon form av vattenlek så packade vi ner baddräkter till barnen och detta året var inget undantag. Stort tack kära kusin för att vi får komma, det är alltid lika trevligt!

IMG_8248

Min kusin med familj har höns och barnen får alltid möjlighet att mata dem med lite plock. IMG_8249 IMG_8252 IMG_8250


IMG_8278 IMG_8279

Att se lyckan i ett barns ögon är obeskrivlig och fyller mig alltid av värme. Födelsedagen är speciell!

IMG_8270

Vi gav bland annat vattenballonger till födelsedagsbarnet med en filler som kunde fästas på vattenutkastet utomhus och som dessutom inte behövde knytas. Barnen fyllde på vattenballonger av hjärtans lust och det blev en hel del stänk och vatten både här och där.

IMG_8267

Test av vattenballonger mot rutschkana men snart blev målen lite mänskligare och rörliga.

IMG_8254 IMG_8283

För att till sist eskalera så att kläderna hängdes på tork. Barn och vatten är ju verkligen en oslagsbar kombination när det gäller att ha roligt.

IMG_8259

Jag och J. K är fotograf och eftersom det så sällan tas av bilder på oss och denna blev ovanligt bra så känns det bra att dela med sig av den.

IMG_8288

Nästkusiner på studsmattan.

IMG_3736

Innan vi åkte var vi nere hos hönsen igen för att kolla om det kommit någon kyckling. En höna håller på att ruva på ägg som förväntas kläckas vilken dag som helst nu men vi hade tyvärr ingen tur. Efter kvällsmaten begav vi oss den långa färden hem och tack vare att de byggt om vägen så slapp vi att fastna i köer till och från Sweden Rock denna gång.IMG_8291

Väl hemma så tog jag och K en runda till poolen för att kolla om det flaggades, och vad vore nationaldagen utan en svensk vimpel eller flagga. Jag är så glad att jag har möjligheten att leva i detta land även fast jag känner en stor kärlek till vårt grannland i öster också.

IMG_8302Gårdagen bjöd på en blå himmel och ett plan. Undrar vart det var på väg någonstans? Livet är som ett oskrivet blad, vi börjar här och nu och det är vi själva som skriver historien.

Till sist lite skuggspel vid vårt hus och med det en fortsatt önskan om en riktigt bra söndag. 🙂

IMG_8305

6 tankar om “6 juni och födelsedagsfirande

  1. Många härliga bilder, tänker sommarlov när jag ser bilderna 🙂 Fin bild på dig och din man, gillar skuggbilden väldigt mycket, det är roligt med skuggor 🙂 Min dotter fyller år den 23:e december, då är det ju också flaggdag, och vi brukar säga att det är för henne det flaggas 😀 …kanske inte så mycket nu längre, det var väl mer när hon var liten, och det är ett tag sen nu, i år fyller hon 29! Ha en underbar söndag, kram ❤

    Gillad av 1 person

    • Tack, ja bilden på mig och min man blev riktigt bra. 🙂 Tog mer skuggbilder igår, blir så fin kontrast och som du säger så blir det roliga bilder. Måste vara härligt att det flaggas för en när man fyller år ;-). Önskar även dig en underbar söndag. Kramar till dig Susan ❤

      Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s