Tufft pass och många funderingar

Det var ett tuft pass idag, eller så är det bara jag som kroknat av lite sedan min semestervecka.  Det faktum att jag har varit väldigt dålig på att ta mig ut och springa nu på sistone kanske också kan bidra. Det känns helt enkelt som det varit för mycket att göra, både på jobbet och privat.

Jag ska vara ärlig och erkänna att jag var inte helt pigg på att träna idag. Jobb till 17:30 sedan hem, byta om och direkt till träningen som börjar 18:30. Kvällsmaten emellan hinner jag inte tänka på utan den får komma efteråt istället.

Dagens pass kändes som en riktig bendödare och då menar jag när benen verkligen är så fulla av mjölksyra att de knappt kan lämna marken.

Uppvärmning som vanligt och sedan blockintervaller. Varje block bestod av 5 rundor och vila förekom endast efter varje avklarat block.

Block 1 – en runda bestod av  50 sek knäböj, 40 sek armhävningar och 30 sek utfall

Block 2 – en runda 40 sek halva burpees, 30 sek spider steps och 20 sek grodhopp. Redan vid runda tre var jag så trött att när runda fem närmade sig så ville mina fötter knappast lämna marken när det var dags för grodhopp. Benen kändes om bly.

Block 3 – en runda 30 sek för magen genom toes to ball, 20 sek planka och 10 sek snabba mountain climbers.

Utslagna, svettiga och liggande på golvet så parade vi sedan ihop oss två och två och körde över/under. Maria som var min partner idag stod på alla fyra, jag kröp under och hoppade sedan över henne. Efter 3 gånger bytte vi position. Övningen varade sammanlagt 2 minuter.

Grand finale var att köra burpees till Pharells låt Happy. Jobbigt värre men så nöjd jag kände mig efteråt kanske till och med tacksam för att jag överlevde. Ja i alla fall tills jag kom hem. Står i trosor och träningsbehå när min yngsta säger:

– Överkroppen ser mer vältränad ut än underkroppen.

Jag frågar lite försynt var underkroppen börjar, hon pekar och konstaterar att från muffinsmagen och neråt behövs det arbetas.

– Tycker du att jag är tjock? frågar jag.

– Allvarligt, mamma det finns många som är större säger hon och lämnar mig med mina funderingar.

Äldsta dottern kommer in och jag kan inte låta bli att fråga det där som man förmodligen aldrig ska fråga sina barn.

– Tycker du att jag är tjock.

Som en sann diplomat säger hon då följande:

– Det vore väl konstigt om du inte skulle ha mage. Du har fött två barn och knappt tränat de senaste 10 åren, ja inte förrän nu då och dessutom är du äldre.

Hon säger det som den naturligaste sak i världen och jag känner en väldig stolthet över mina döttrar och jag är så glad att de delar sina funderingar med mig.

Muffinsmagen är liksom inte det viktigaste eller att låren är som de är. Det viktiga är att jag börjat tänka på hälsan och faktiskt insett att denna kropp ska jag ha resten av mitt liv. Då är den också värd att behandlas efter bästa förmåga. På måndag börjar jag en 30 dagars utmaning i muskeluppbyggnad. Hoppas att ni vill följa med mig på den resan här på bloggen och att jag inte ger upp på vägen. Ska inte stirra mig så blind på vikt utan det blir måttband före och efter som gäller.

IMG_3428

Emma demonstrerar spider steps.

IMG_3429

Ja, ni ser så här ”fräsch” ser man ut efter de 3 blocken under vilan. Ser ut som jag svalt något olämpligt, håret på ända och sedan är jag bara supertrött så jag ser lite sammanbiten ut men jag bjuder på den bilden. Jag kan ju inte alltid ligga på topp 😉

IMG_3432Finaste Emma som återuppväckt min träningslust så jag till och med tar mig till träningen även fast jag inte alltid är taggad. 😉 Tack för ett grymt pass idag. 🙂

8 tankar om “Tufft pass och många funderingar

  1. Grymt jobbat, va duktig du är 🙂 Det ska bli roligt att följa dig under din 30-dagarsutmaning, jag blir så inspirerad av dig, tack! Det känns som jag är på gång igen 😀 Härliga kommentarer från dina tjejer 🙂 Ett stort lycka till med din utmaning, och ha en underbar dag, många kramar ❤ Ps. Har varit lite mycket nu, därav mina sena svar…

    Gillad av 1 person

    • Tack :-D, ska bli spännande och se om jag klarar min 30dagars men jag ska kämpa för det. Ja, och som min äldre kollega brukar säga ” Av barn och fyllehundar får man höra sanningen” ;-). Ingen fara med sena svar, bara de kommer för jag blir alltid lika glad när jag ser dem. Hoppas att det lugnar ner sig snart för dig men känner igen det. Här är också lite mycket just nu. Kram

      Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s