Hemma igen!

IMG_3361

Att komma hem idag var lätt overkligt och jag insåg att jag saknat vårt hem, saknat mitt space. Det har varit fantastiskt att vara borta och det är en upplevelse som jag inte velat vara utan. Samtidigt så är det otroligt skönt att vara hemma igen. Även fast jag måste erkänna att det blir en lätt chock att gå från 27 grader och solsken till 6 grader hagel och regn. Chock nr 2 är att konstatera att det känns som om någon har hällt extra gödningsmedel i trädgården under veckan som gått.  Gräsmattan är som en mindre djungel och ogräs har börjat titta fram både här och var i rabatterna.

Vår första kontakt med New York var med en butter chaufför i en gul taxibil som doftade Strawberry freshener. Under vår åktur så kändes det som om bilen skulle falla sönder och från backspegeln hängde det ner en scarves uppbunden som ett O, där ett antal solglasögon var fästa. På vägen från Newark till New York så mötte vi en reklamskylt som översatt till svenska ungefär sa så här: ”Det är inte vad du gör som räknas utan resultatet”. Verkligen så långt bort från allt som jag försöker lära mina barn samtidigt som det kändes typiskt amerikanskt.

Saker som jag inte kommer att sakna från min New York vistelse är:

1. Det tunna toalettpapperet.

2. Dricksvattnet som smakar som en mindre simbassäng.

3. Alla dessa offentliga toalettstolar utan toalock.

4. Den väldigt kaloririka maten. Beställde jag en omelett så fick jag inte bara omeletten utan även en smörgås och en halv tallrik potatis och jag är ju som jag är. Har svårt att kontrollera det där med att äta med måtta. Vilket gör att jag har inte vågat ställa mig på vågen. Jag är rädd för resultatet, det känns som om jag gått upp flera kilo.

5. Alla toaletter där det står att de anställda måste tvätta händerna innan de återvänder till arbetet. Jag undrar hur alla dessa skyltar kom till, verkar ju finnas på varenda matställe där det finns en toalett. Det borde ju vara en självklar sak att göra tänker jag.

6. Att vissa affärer verkar ha skatt inkluderad i priset på varan och andra inte.

7. Att jag blev lurad på ett gatuporträtt som skulle kostat 5 dollar som till sist var uppe i 40 och istället bara för att gå därifrån, (tror jag blev chockad över fräckheten så prutade jag ner till 25 dollar vilket fortfarande var alldeles för mycket).

8. Fräckheten från personer som försökte sälja biljetter till de vanligaste turistattraktionerna och salta räkningen lite extra. Lätt att förvirra en familj om man inte har koll på priserna innan. Bästa är att köpa biljetterna på nätet eller inne på platsen man vill besöka.

9. Hotellhissen, en snigel rör sig snabbare..

Saker som förvånade mig:

1. Hur artiga alla var. Personer som reste sig på tunnelbanan för att ge plats åt barnen och så fort någon råkade stöta till en så bad de om ursäkt.

2. Att många lunchställen hade antal kalorier för varje rätt utskrivna i klartext, bara det att la man ihop antalet kalorier så var man ganska snabbt uppe i dagsbehovet för en person. Min undran här är naturligtvis om gemene man i USA har koll på hur mycket kalorier som är dagsbehovet.

3. Omständligheten på vissa restauranger när man beställde mat men det är väl det som genererar arbetstillfällen.

4. Mängden mat samt storleken på smallmuggen på vissa ställen som snarare motsvarade en mediummugg hos oss.

5. Att jag tyckte att New York var vackert på så många sätt. Helt fascinerad av alla olika sorters skyskrapor som fanns och jag funderar på att göra ett till extra inlägg om det, bara för att få visa bilder av alla dessa häftiga byggnader.

6. Hur charmigt hotell jag faktiskt lyckats med att boka, trots den långsamma hissen. Vi tog trapporna ganska mycket istället.

IMG_2938

Restaurangtoalett med den nästan till synes obligatoriska skylten.

IMG_3269

Vårt hotell ”The Evelyn”,  jag kommer att sakna det, trevlig personal, bra läge,  fri WIFI (bra hastighet 🙂 ) och charmigt inrett även om det var små rum, långsam hiss och en aning lyhört.

IMG_3274

IMG_3282 IMG_3275 IMG_2459

IMG_2460 IMG_2458 IMG_7877

Skönt också att äntligen kunna dricka riktigt te från en riktig tekopp igen och inte bara från pappersmuggar. Är ledig imorgon också för att hantera eventuell jetlag. Superskönt! Hoppas att ni som läst fått lite inspiration till kommande New York resor i och med mina inlägg från resan.

Frågor bara säg till :-), enklast är att kommentera direkt på sidan eller genom att kommentera via facebook på https://www.facebook.com/pages/Fru-Månsson/1634332856780448?fref=ts  :-).  Ha det riktigt bra!

6 tankar om “Hemma igen!

  1. Välkommen hem! Kan tänka mig att det var en omställning att återvända, men vilka upplevelser du har med dig hem, det har verkligen varit roligt att följa dig på resan. Många härliga bilder, speciellt skyskraporna, så jag ser gärna ett extra inlägg om dessa 😀

    Gillad av 1 person

    • Tack, vad roligt att höra 🙂 jo det blir allt en tidsomställning. Jag har många skyskrapebilder så då försöker jag lägga in ett inlägg i morgon på de som jag missat :-). Jag älskar också skyskraporna. Kram

      Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s