High Line – min personliga favorit

Du har säkert hört uttrycket ”Kill your darlings”. Detta inlägget är så långt bort från det man kan komma och en fullkomlig kavalkad i bilder. Jag bara älskade High Line och önskar att jag fått dela det med alla jag känner. Jag vet flera av er som bara skulle ha älskat det. Hela idéen är fullständigt briljant. Först lite bakgrundshistoria så ni får veta vad High Line är för något egentligen.

High Line byggdes till en början för att godstågen som körde in i staden inte skulle krossa människor och fordon på sin väg framåt. En annan fördel var att stölderna minskade. Järnvägen låg i glömska i över 30 år och på 1980-talet så började röster höjas för att den skulle rivas när två briljanta herrar kom på idéen att förvandla rälsen till en stadspark. Parken invigdes år 2009 efter 3 års arbete. K gillade det men säger samtidigt att om man hatar att gå och inte gillar parker så ska man inte gå dit. Men vem kan inte älska det undrar jag då :-).

Tips är att ta med sig fika att avnjuta på en av de många sittplatserna som finns. Ett annat är att oavsett vilket håll du börjar att gå mot så glöm inte att stanna upp emellanåt och titta bakåt. Oförglömliga vyer och gatubilder men nog skrivit, här kommer nästan alla mina darlings. Enjoy! 🙂

IMG_7584 IMG_7588

På väg upp till High Line, bästa gratisnöjet i New York enligt mig.

IMG_7592

Den 9 meter höga järnvägsbron rensades och plockades isär, gjordes vattentät och jord fylldes på. Rälsen lades tillbaka på sin  ursprungliga plats och gjutna betongplankor lades vid sidan om för att bilda dagens gångväg.
IMG_7596 IMG_7597 IMG_7602 IMG_7603 IMG_7616

Det fanns gott om sittplatser längs hela High Line och här ser vi en av de grönaste gräsmattor jag sett. Ingen risk för mördarsniglar här inte. 😉IMG_7604 IMG_7623

IMG_3072 IMG_3076 IMG_3078 IMG_7625 IMG_7627 IMG_7637

Vi såg en riktig duktig duo uppträda med step och musik.IMG_7635 IMG_7628 IMG_7640

2 tankar om “High Line – min personliga favorit

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s