Empire State Building

Dagen har varit fylld av häftiga upplevelser. Vi började med att ta tunnelbanan upp till Rockefeller Center för att köpa biljetter till Top of the Rock så att vi skulle få uppleva kvällens solnedgång. Efter det så åt vi frukost och begav oss till Empire State Building för att åka upp till observationsdäcket på våning 86.

Tips är att köpa biljetterna inne i byggnaden och inte av försäljarna ute på gatan. Vi började prata med en försäljare men när vi skulle betala så visade det sig helt plötsligt att det var 50 dollar dyrare än det vi kommit överens om, så vi gick därifrån.

Det var kö till biljetterna men inte så farligt. Anmärkningsvärt var att hissen upp till 86:e våningen gick snabbare än vår hotellhiss till våning 8 där vi bor, men så är det höghastighetshissar. Enligt guideboken så kan de nå hastigheter på över 300 meter i minuten.

Skyskrapan sträcker sig 443 meter upp i luften och kul fakta är att det hålls ett lopp varje år sedan 1978 som heter Empire State Building Run-Up. Tävlingen inleds på bottenvåningen och avslutas på 86:e våningen där den första utsiktplattformen finns. 9 min och 33 sekunder är rekordet!

IMG_3038IMG_3049IMG_7552 IMG_7558Fantastiskt men Empire State Buildings utsikt blev utklassad av Top of the Rock som blev hela familjens favorit. Nu ska jag sova, så inlägg om High Lane och Top of the Rock får komma lite senare.

Ha en fantastisk dag när ni vaknar för det ska jag ha. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s