Blandat från Downtown Manhattan

Vi planerade egentligen att åka över till Liberty Island och gå upp i kronan på Frihetsgudinnan. Det var bara den lilla detaljen att man behövde boka biljetten månader i förväg. Vi hade i och för sig kunnat komma upp till utkiksplatsen men valde att slopa det och åka färjan mellan Manhattan och Staten Island istället. En gratistur på 30 min åt vardera hållet. Tips! Om du åker från Manhattan, gå upp för trappan på höger sida i färjan och ställ dig vid ett öppet fönster så får du bäst utsikt. När man kommer fram till Staten Island så får du byta färja till en annan som tar dig tillbaka.

IMG_7403 IMG_7426

Frihetsgudinnan, nu har jag ju inget objektiv till min kamera så den ser ju kanske inte jättestor ut men jag är så nöjd över att ha sett den.

IMG_7429

Ovan ser vi Ellis Island som var den allra första anhalten för miljoner invandrare i slutet av 1800 och början av 1900-talet. Även jag hade släktingar som anlände hit bland annat min mormors mor.

IMG_7441Utsikt från Staten-Islandfärjan när vi är på väg tillbaka.

När vi åkte tillbaka så gick vi en runda i Battery Park för att sedan bege oss upp till 9/11 Memorial.

IMG_2924

Minnesmärket består av två jättelike bassänger med rinnande vatten längs sidorna och är beläget där de två tornen stod innan. Runt om så står namnen på de som dog. Nästan 3000 personer miste sitt liv denna dag.IMG_2930

Freedom Tower (vänster i bild) byggdes som en symbol för hopp efter 9/11 händelsen. Det är 1776 fot högt (541 meter), anledningen till höjden är att det var år 1776 som den amerikanska oavhängighetsförklaringen undertecknades.

Till sist lite bilder från Brooklyn Bridge som vi gick över idag. Bron byggdes mellan 1870 och 1883 för att koppla samman det som då var USA:s två största städer New York (nuvarande Manhattan) och Brooklyn. Det fanns många som tvivlade på brons konstruktion rent säkerhetsmässigt. För att utmana dessa tankar så tog en man som hette P.T Barnum med sig 21 elefanter över bron med ledaren Jumbo.

IMG_2963 IMG_2973 IMG_2979

IMG_2988

Under dagen hann vi även med att besöka China Town och Little Italy men det hinns inte med i detta inlägget utan kommer kanske i morgon. Måste ju rekommendera bästa glasstället i China Town 🙂

2 tankar om “Blandat från Downtown Manhattan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s