En snyrtig upplevelse

När jag skriver detta är klockan 5:48 i New York och jag har vaknat efter gårdagens långa resdag. För den blev verkligen just det, lång alltså. Vi var på Kastrup 11:00 i god tid inför vår flight till Keflavik/Reykjavik som avgick 14:00.

Turen till Island tog ca 3 timmar, tjejerna hade förberett sig genom att ladda ner filmer till sina plattor så de var väl sysselsatta. Alla platser hade en skärm med valbar underhållning framför sig som fungerade, dock inte på min plats. Nu tänker ni säkert att jag kunnat byta plats med barnen men det var inget alternativ i detta läget. K som hade lite blandade känslor inför flygturen ville sitta bredvid flygplansfönstret och hon ville att jag skulle sitta bredvid. Jag tänkte inte mer på det utan fick en fin flygtur ändå med bästa deckaren på länge.

Inflygningen mot Island var häftig och det är verkligen ett land jag kan tänka mig att besöka. Varma källor, bland den renaste luften i världen och unik på sitt sätt. Vi steg av planet nerför trappan och gick en liten bit till flygplatsbyggnaden.  E påpekade att luften kändes minsann inte så ren och jag kunde ju bara hålla med henne. Men för att sätta det i perspektiv så sa jag att flygplatsen kanske inte var den lämpligaste platsen att känna detta på och det kunde hon ju inte argumentera emot.

Flygplatsen på Island har Snyrtingar som är det isländska order för toaletter. Jag hade också en annorlunda upplevelse på en av dessa snyrtingar som uppenbarligen är väldig högteknologisk för att vara en toalett. I alla fall om du besöker de toaletterna som är en, två trappor ned. Här pratar vi fotoceller på högsta nivå. Du reser dig och det spolar eller så kanske det spolar redan när du sätter dig ner. Samma sak när det gäller blandaren.  Den är en högst högteknologisk pryl med både vatten och luft i samma, men jag kommer till det.

Först är det dags att ta tvål. Du stoppar händerna under automaten och per automatik så kommer det ut tvålskum. Du för händerna under blandaren för att vattnet ska börja rinna, även detta fungerar bra. Skulle du sedan av någon anledning vilja föra händer åt respektive sida så vill jag påpeka. Gör inte det, i alla fall inte förrän du är helt säker på att allt tvål är borta annars kan det hända både det ena och det andra. Plötsligt kanske du står där både intvålad, blöt och förvånad. Kanske inte överdrivet mycket, förvåningen är nog det mest slående men ändå.  Jag vill påpeka att det var inte enbart jag som blev utsatt för detta utan även ett av mina barn och att toalettspegeln var nog den som blev blötast.

Undrar om de kunnat köra samma variant av högteknologiska blandarlösning i USA eller om de då hade varit tvungna att sätta ordentliga och tydliga varningsskyltar för att inte bli stämda.  😉

IMG_2366

Äntligen på väg! 🙂IMG_2377 IMG_2414Vi lämnar Keflavik och snyrtingarna bakom oss.

IMG_2435

2 tankar om “En snyrtig upplevelse

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s