En stund i skogen…

Att ha naturen precis vid husknuten har sina fördelar. Idag frågade vi barnen om de ville följa med oss in i skogen på en utflykt. Vi packade ner fika, kanelgifflar, vatten, te och sittunderlag.

IMG_7068

Tillsammans begav vi oss ut i havet av vitsippor för att korsa den mörka asfalten och gå vidare in i skogen på trollstigen ner mot sjön. E tog det säkra före det osäkra och packade ner både ditt och datt och ett paraply som även kunde användas som solparasoll. Man måste vara beredd när det är dags för expedition.

IMG_2215

På trollstigen kryllar det av vitsippor, och bladen till liljekonvaljerna börjar sticka upp.

IMG_7083

Väl inne på stigen så la vi plötsligt märke till att harsyran hade blommor som nästan försvann bland alla vitsippor. Så otroligt vackra.
IMG_2206Hittade även denna lila harsyrablomma tillsammans med lila vitsippor. Måste vara någon slags mutation av något slag. Vackert i vilket fall.
IMG_7071Lila vitsippa som känns som den sjunger på sista versen. Fanns dock flera stycken på sina ställen.

Vi gick ner till sjön och vände upp mot skogen in i det lite mer svårtillgängliga. Hopp över diken, tramp över kvistar och jag inser att våra barn inte på långa vägar har varit ute lika mycket i naturen som jag var under min uppväxt. Jag var med i scouterna och vi hade hajker och läger hur ofta som helst kändes det som. Jag älskade att vara ute när jag var liten. Mina barn är inte riktigt lika exalterade men efter att fyllt på magarna med lite dricka och kanelgifflar gick vi vidare och kom till den lilla bokskogen där den skira grönskan har börjat komma. 

IMG_7146Solljus som strilar mellan bladverken. Det är vackert, tänk er då en riktig bokskog med långa slanka bokstammar som står ännu lite tätare än här. Det gröna krontäcket som sträcker sig mot solen. Underbart.IMG_2239IMG_2246

Den syns inte här men att stå mitt bland alla löv vara som att befinna sig i ett stort spindelnäste. Det var fullt av spindlar och så fort mina skor rörde löven så började spindlarna spring kors och tvärs. Jag som inte gillar spindlar annars blev totalt fascinerad av all aktivitet och rörelse som fanns under alla dessa döda löv.IMG_2248Passade på att testa panoramainställningen på mobilen. Blev ganska bra, ska testa den på New York resan som är nära förestående. Längtar!IMG_2250På hemvägen fick vi även sällskap av en svart orm. Hann inte se men tror det var en snok. Ringlade snabbt som attan och försvann in i buskagen precis efter att J och E gått förbi. Så rädd jag blev. Är inte jätteförtjust i ormar trots att jag nog såg en  till två ormar varje år när jag var liten och fortfarande bodde i föräldrahemmet. Det är dock skillnad att se dem på håll mot att nästan trampa på dem. I morgon blir det också en utflykt fast inomhus och i historien men jag återkommer om det. Ha det bäst och tänk på att just nu visar naturen verkligen sin vackraste sida, i varje fall här i Skåne så en stund i skogen är inte helt fel, speciellt inte när det bjuds på kanelgifflar och te. 🙂 Förutsatt att man gillar kanelgifflar och te förstås annars kan nog stunden i skogen vara bra på helt andra sätt.

6 tankar om “En stund i skogen…

 1. Låter som en helt underbar dag, så härligt att packa lite fika och ge sig ut i naturen. Idag har det ju varit ett ljuvligt vårväder, och så grönt det börjar bli nu. Trevligt att ha naturen runt husknuten, själv bor jag mitt i centrum, men vi har ganska nära till flera fina platser här runtomkring. Underbara bilder, och kul med panoramabilder.

  Gillad av 1 person

  • Tack 🙂 tänkte att jag måste testa panoramafunktionen inför New York. Växlar ju mellan min mobil och min kamera att ta bilder. Fast just nu har jag konkurrens från min äldsta dotter om kameran. Hon har upptäckt att hon gillar det här med att ta bilder. 🙂

   Gillad av 1 person

  • Tack, ja det är härligt att ha naturen så nära. Har bott här i snart 10 år men innan dess bodde vi mitt i Malmö vid en väldigt trafikerad gata. Viss skillnad men kanske du ändå inte har så jättelångt ut till naturen?

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s