Jag älskar dig mamma!

vitsippor

Idag är 63 år sedan min mamma föddes. Jag älskar henne så otroligt mycket och jag tror hon vet det. Som barn brukade jag bete mig som en liten djävul hemma och en ängel borta. Ja i alla fall under tonåren. Fram tills dess var jag nog ganska snäll och beskedlig. Min vilja har alltid varit lika stark som mitt självförtroende har varit lågt. Skillnaden nu är att självförtroendet har vuxit och viljan är fortfarande lika stark.

Jag är uppvuxen på 70 och 80 talet. Ordet curling var inte uppfunnit och mamma brukar säga att efter 3 års ålder tog jag ganska bra hand om mig själv. Åren efter att min storebror försvann blev jobbiga. Min mormor dog och min lillebror föddes men på grund av syrebrist vid födelsen så fick han ligga i kuvös den första tiden. Jag har sett bilder därifrån, hans fötter är så blå så att det ser ut som om de hade satt strumpor på honom.

Min mamma har lärt mig det bästa, att älska och bry sig om andra. Hon är en av de mest empatiska människor som jag någonsin träffat och hon har alltid överöst oss barn med all kärlek hon kunnat uppbringa. Vi hade kanske inte det alltid bäst ekonomiskt men det var inget som märktes. Min mamma har alltid satt andra främst och försökt vara andra till lags.  När jag tittar tillbaka så önskar jag kanske att hon skulle ha tänkt lite mer på sig själv i första hand. För hon om någon är värd det. Jag älskar dig mamma!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s