Vem är Justina Smile på Facebook?

Justina

I morse när jag vaknade så hade jag en vänförfrågan från Justina Smile på facebook. Jag godkänner aldrig vänner utan vidare. Det krävs att jag har träffat dem eller någorlunda vet vilka de är i verkliga livet. Så jag kollade lite närmare på hennes vänner.

https://www.facebook.com/justina.smile.16?fref=ts

Som ni ser på bilden så är det en söt tjej. Enligt sin FBinformation bor hon i Akra och kommer från Stockholm och jobbar som Cashier på ett köpcentrum.  När jag kollade närmare på Justinas profil så hade hon 4 vänner. 4 manliga vänner som nog bara addat ett snyggt ansikte. Nu på eftermiddagen har hon 15 stycken vänner från varierande länder och kön. Antagligen känner de inte henne heller.

Där ser man vilken framgång ett snyggt ansikte kan ha i sociala medier. Jag är övertygad om att tjejen på bilden inte heter Justina Smile eller ens att Justina Smile finns i verkligheten.

Kan väl tillägga att eftersom jag inte godkände Justina Smile som vän så fick jag henne som följare istället. Gjorde dock om så att endast vänner kan följa mig på FB för jag fick lite obehagskänslor.  Vilket intresse kan en person (som sannerligen inte ens finns) möjligtvis ha en i en medelålders kvinnas blogginlägg på facebook (som för övrigt är de enda inlägg som jag har som offentliga).

Det enda jag kunde tänka på var barnen vilket gjorde att jag raderade en mängd bilder på min blogg som hade med barnen att göra. Nojigt jag vet, men jag fick mig nog en liten tankeställare.

Är det någon av er som känner Justina Smile? Jag skulle vilja uppmana att du tänker efter både 1,2 eller kanske tom 3 gånger extra innan du addar en person som du inte känner på facebook.

Rätt som det är kanske en person som du känner har addat henne och bara där igenom gett personen mer legitimitet. För visst är det lättare att adda vänner som du redan har en gemensam vän med.

Justina, om du läser det här och är en riktig person så får du gärna skicka ett mejl och förklara din sociala mediataktik som uppenbarligen är att adda en mängd människor som du inte känner.

Var försiktiga där ute och dela gärna mitt inlägg. Kanske någon som vet, om Justina nu inte skulle svara mig.

Ta hand om er där ute i cyberrymden.

6 tankar om “Vem är Justina Smile på Facebook?

        • Låter toppen, behövs verkligen. Är bara så förvånad att personer lägger till person till sina konton utan att ha interagerat med dem på något sätt eller ens kollat upp att de existerar. På så sätt så ges ju fejkkontona en viss legitimitet. Jag har i och för sig några personer som vänner på min fbprofil som jag inte träffat men då har jag alltid kollat vem personen är eller om vi har någon gemensam bekant som jag kan fråga innan jag lagt till dem.

          Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s