40-årsmiddag

Jag har både hört och läst ett antal gånger att många ser 40 år som det nya 30. Många av oss skaffar barn senare än vår föräldrageneration och när vi väl fyller 40 så har vi fortfarande småbarn.

Annat var det med min mamma. Året hon fyllde 40 blev hon farmor. Vad konstigt det måste ha känts för henne. Eller ja det vet jag inte men det är som om jag skulle blivit mormor i år. Skulle känts helt fel även om jag haft tillräckligt stora barn. Jag kan inte se mig själv som mormor på ett bra tag framöver. Mina barn är visserligen inte ens tonåringar än så det dröjer väl förhoppningsvis ett tag till.

Igår var jag och mannen på 40årsmiddag. Barnen hade vi lämnat hos farmor och farfar över natten. C som fyller år är alltid den perfekta värdinnan och igår var inget undantag. Allt var komponerat in i minsta detalj, gott och välplanerat. Välkomstdryck och plockmat som förrätt. Otroligt goda små rätter och chokladdoppade jordgubbar. Det vill jag också ha när jag fyller 40 till sommaren. Det blev en kväll med mycket samtal och nya bekantskaper. Supertrevligt!

IMG_7034

IMG_7032

Till rostbiffen serverade ugnsrostade rotfrukter och potatis med vitlökssås.

IMG_7030

Alltid fräscht med blått, vitt och vitsippor nu när hela skogen är full av det. Vackert!IMG_7036

Det blev en lång härlig kväll och när vi avvek vid halvtvåtiden så fortsatte de andra medan jag och mannen traskade hemåt genom byn.

4 tankar om “40-årsmiddag

  1. Tack Mia för dina fina ord.
    Ser mycket fram emot vår trevliga utflykt. En sådan härlig present, och vilket vin jag fick. Ska drickas under andakt💜 // C

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s