Jag sa ju att du inte skulle spola!

Kommer ni ihåg för en tid sedan när jag möttes av följande lapp på toan?

toaIdag var det dags igen, inte riktigt samma sak utan en variant. Min ena dottern kom springande och sa:

– Mamma, du får inte spola på stora toan
– Varför inte det?
– Du vet den där borsten du brukar ha i toan, borsten lossnade från skaftet.
– Så du menar att borsten ligger i toan?
– Jag säger ju det.

Vi går gemensamt till toaletten och mycket riktigt där ligger borsten i toaletten och hånler mot mig. Bara att bita i det sura äpplet och plocka upp den, sen spolar jag och det blir stopp. Dottern utbrister:

– Jag sa ju att du inte skulle spola!

Hon har då försökt lösa stoppet på egen hand. Först med den eländiga sugproppen som inte är den lättaste att bemästra och som konstaterats i tidigare inlägg borde ha längre skaft, för att sedan övergå till toaborsten. All eloge åt henne, själv kväver jag en liten suck tar tag i sugproppen och börjar bearbeta toaletten. I mitt huvud börjar små filmer utspela sig och jag är lycklig att jag inte är en rörmokare som kanske behöver lösa betydligt värre stopp.

Om jag hade kunnat ta betalt för alla gånger som jag fixar stopp i toan här hemma så hade jag nog kunnat få ihop en lätt liten summa. Någon som behöver hjälp? 😉

stopp

4 tankar om “Jag sa ju att du inte skulle spola!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s