Dagen efter och det känns…

verkligen i min kropp. Träningsvärken är total och ändå var jag den som körde med minst vikter genomgående under passet på grund av höften som fortfarande är lite stel.

Jag kom med andan i halsen och uppvärmningen hade börjat. Vi var många hjältar igår hela 11 stycken med Emma. Jag är så imponerad av vad alla tar i efter sina förutsättningar. Vi borde alla ge oss en klapp på axeln. Emma som ser och hör allt peppar så fort hon ser att någon av oss håller på att tackla av.

Vi inledde med en bendödaromgång a la Tabata.  Mina ben var helt färdiga efter 8 rundor a 20 sek, 10 sek vila mellan rundorna x 4. Här talar vi totalt effektiv tid 2 minuter och 40 sekunder per övning.

Övning 1 i bendödaren: Knäböj med kettlebellvikt ( jag fuskade och körde 5 kg )
Övning 2: Utfall framåt med rotation med vikt (skippade vikten helt då det är mer belastning på utfall framåt)
Övning 3: Knäböj med vikt över huvudet. Denna övning är så jobbig men säkerligen effektiv. Bra för hållningen men viktigt att armarna inte faller fram utan är lite lätt bakåt eller parallellt med huvudet. Gör man övningen fel så tror jag Emma sa att man kan skada ländryggen. Efter denna övning så kände jag bendöden komma krypande….
Övning 4: Utfall bak med rotation, inte lika belastande som framåt men fortfarande jobbigt. Emma har sedan tidigare präntat in i oss vikten av att hålla stansen. Det är som sagt ingen linbana vi kör på utan en räls. Jag tänker rälsen hela tiden när jag gör denna övning.

burpee

Emma demonstrerar en burpee innan vi alla sätter igång.

Vi kör burpes till låten Happy, var ett tag sedan och detta brukar alltid komma i slutet som en final så jag anar att det blir ett jobbigare pass än vanligt.

Efter Happy ligger vi möra på golvet, utpumpade men redo för ännu en tabataomgång med 4 nya övningar: Twistern, armhävningar, toes to ball och ryggresningar.

twistern

Emma demonstrerar twistern!

Vi avslutar det hela med en plankutmaning där vi växelvis lyfter ut vänster arm, höger arm, vänster ben, höger ben för att sedan lyfta diagonalt.

Någon gång under passet, kommer inte ihåg när så yttrar Emma följande: Var är alla leenden? Jag skiner genast upp. Hur jobbigt detta än är så älskar jag det. Jag älskar tiden för mig själv, att känna kroppen arbeta, att se alla andra göra sitt bästa och att se denna otroliga tjej som är så duktig på det hon gör att inspirera oss alla till det yttersta. Jobbigt, javisst men träning ska vara jobbigt och uttömmande för det är efter det som endorfinerna kickar igång i kroppen.

Jag skrev i början bendödarpasset, lägg till rumpa så det blir rump och bendödarpasset så ligger det närmare sanningen. Idag ska jag nog tillbringa större delen i trädgården så jag hoppas på sol och härlig värme. Hoppas ni alla får en riktigt fin söndag.

10champs

Dagens kämpar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s