”Du är bättre på att äta än att träna”

skvaller

Jag och min 11åring körde hemåt. Inne i tätorten hade vi varit och handlat. Ibland, bara ibland köper jag en riktig skvallertidning med ”kändisnyheter”. Jag tycker att det är kul att då och då kolla i något som genererar noll tankeverksamhet men som ändå fyller något konstigt (avslappnande) behov hos mig. I de flesta fall brukar jag fylla detta begär när jag besöker frisören var tredje månad. Ibland när jag känner mig stressad så gör jag som idag.

I tidningen fanns det bilder på utmärglade kändisar som gått ner i vikt efter sina graviditeter. K bläddrar igenom tidningen och ansvarsfull förälder som är jag är/försöker vara så vill jag sätta saker i perspektiv. Jag vill inte att hon ska påverkas (fast det gör hon väl) av denna tidning med ytliga men ibland intressanta saker.

K läser om en av sina favoritartister Taylor Swift och frågar.

K: Mamma, vad är bakfull för något?

Jag: Det är om man dricker mycket alkohol och inte mår så bra dagen efter.

Jag: K, du vet att allt är inte sant i de tidningarna. Det är därför de kallas skvallertidningar.

K: Ja, det förstår jag men det är intressant. K bläddrar vidare.

Jag: På några av bilderna är kändisarna jättesmala. Det är inte direkt hälsosamt.

K: Jag väger nog lite lite. Jag borde nog väga lite mer.

Jag kontrar småskrattande: Och jag lite mycket.

K: Men det är ju bara för att du är bättre på att äta än träna.

Jag protesterar för jag har ju trots allt tränat som aldrig förr de senaste månaderna.

K: Jag erkänner att du tränar mer nu, så det har ju blivit bättre men du är fortfarande bättre på att äta.

Just nu kämpar jag med träningslusten. Det har varit höftproblem som hindrat löpningen och i påskas var det förkylningen. Nu vill jag bara komma igång igen så jag hinner springa lite innan det är dags för Vårruset i Malmö. :-).

Kroppen min och framförallt pysket saknar träningen. Det är dags att försöka få upp den på agendan igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s