SVTplay-favoriter just nu

Jag är en storkonsument av film och tv-serier. Nu menar jag inte att jag sitter dygnet runt och kollar, av och till så följer jag både en eller flera tv-serier.  Favoriter just nu är:

jordskott

1. Jordskott på SVT1 som går på måndagar. Hittills har det sänts sex stycken avsnitt som finns tillgängliga på SVTplay tom den 20 maj. Mer info kan ni hitta på länken http://www.svt.se/jordskott/. Det är totalt 10 avsnitt och har kallats en svensk variant av Twin Peaks. Serien i sig är en dramathriller där naturen och skogen spelar en stor roll.

”Serien handlar om Eva Thörnblad (Moa Gammel), en förhandlare inom polisen som återvänder till hemorten Silverhöjd där hennes dotter försvann som liten. Nu har det hänt igen, en liten pojke är borta och när det börjar nystas i trådarna leder de 300 år bakåt i historien. En historia som även berättar om storföretags girighet och rovdrift på resurser och hur länge vi kan plåga naturen innan den till slut slår tillbaka.” Kristofer Ahlström DN

theteam

2. En annan favorit som också finns på SVTplay är ”The Team” som sänds fredagar kl 22:00.  Serien är en samproduktion mellan Danmark, Sverige, Belgien, Tyskland, Österrike och Schweiz. Hittills har det sänts 3 av 8 avsnitt. Alla avsnitt kommer att finns tillgängliga på SVTplay  tom 30 dagar efter säsongsavslutning.

”Efter tre mord på prostituerade i Köpenhamn, Antwerpen och Berlin beslutar den europeiska polisgemenskapen att sätta ihop en tvärnationell polisgrupp för att lösa morden. Danska Harald Bjørn (Lars Mikkelsen), tyska Jackie Mueller (Jasmin Gerat) och belgiska Alicia Verbeek börjar tillsammans jakten på mördaren.” Källa: http://www.visitdenmark.se/sv/danmark/team-ny-krimalserie-med-dansk-touch

Rekommenderar båda serierna varmt men tänker inte ge mig på någon längre recension förutom att säga att de enligt mig är väl värda att se. Framförallt uppskattar jag att de finns tillgängliga via SVTplay så att man kan titta när andan faller på och inte är styrd av en viss dag och tid.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s