Soffpotatisens träningsuppdatering

runkeeper

Känns som om jag har haft många strängar på min lyra när det gäller träning. Från att ha varit en total soffpotatis förra året så har jag nu lyckats hålla igång mer eller mindre regelbundet. Tyvärr har jag lika regelbundet råkat ut för sjukdom eller skador men tack och lov tagit mig igenom det.

arm

Armhävningarna har legat lite på is. Inte för att jag inte kunde. Som mest gjorde jag upp emot en 400 stycken i veckan utdelat på olika dagar. Rekordet ligger på 39 i sträck har jag för mig. Det var handlederna som satte stopp. Jag har fortfarande känningar när jag gör armhävningar så de senaste gångerna hos Emma så har jag inte gjort så många på fötter innan jag använt väggen istället. Förhoppningsvis går det över snart men tills dess så tar jag det lugnt.

Under löpningen detta året så har jag haft problem med höften, men övningar, akupunktur och att jag rent styrkemässigt tagit det lugnare verkar ha hjälpt. Jag har två akupunkturomgångar kvar hos sjukgymnasten kommande vecka men förhoppningsvis blir dessa de sista.

Beslöt mig för att hoppa av RunForLife löpgruppen idag. På grund av höften så jag inte varit med de senaste gångerna och för att inte känna stress på mig själv så bestämde jag mig för att sluta. Ska dock springa vårruset i Malmö med RunForlife den 4 maj och det ska bli jättehärligt. Ser så fram emot det. Det blir mitt första lopp :-).

Idag sprang jag lite över 4 km. Tänkte först springa längre men tänkte att det var dumt att fortsätta och få känningar i höften så jag slutade i tid. Bästa snittiden i år hittills med 6 min 11 sek per kilometer i genomsnitt. Bästa mellantiden på rundan var mellan 3 och 4 km då mellantiden var på 6.04. Jag vill ju så gärna springa 5 km på 30 minuter som är ett av mina mål i år, kanske jag hinner innan vårruset. Vi får se men jag håller tummarna. Sedan är det dags att sträva mot milen. Det har tagit tid men med tanke på hur otränad jag var när jag började så får det ta den tid det tar. Det hela handlar nog bara om tålamod från min sida så kommer jag att nå mina mål förr eller senare.

vitsippa

Härligt att springa ute nu när vitsipporna börjar titta fram. Överallt ser jag vårtecken och jag ser fram emot den spirande våren.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s