Passet från helvetet…

Skojar bara, riktigt så illa var det inte men det var ett tufft pass idag men otroligt roligt. Jag känner mig helt slut i musklerna och samtidigt jätteenergisk. Har precis ätit en välförtjänst frukost. Nu sitter jag och skriver samtidigt som jag dricker jasminte. Härligt att få börja dagen med träning!

Jag börjar äntligen hänga med i den nya uppvärmningen som vi kört de senaste gångerna och det är med viss tillfredsställelse jag konstaterar att en eller två gånger till så kommer den att sitta. Jag har alltid svårt för nya saker, speciellt om det innebär viss koordination så därför har jag aldrig varit ett fan av aerobics. Jag är så fruktansvärt dålig på det och har inte haft motivationen att gå tillräckligt många gånger för att känna mig tillräckligt bra. Tacka vet jag Emmas pass, min motivation hålls verkligen igång även när jag inte behärskar en övning fullt ut.

Vi var 10 tappra idag inklusive Emma och det passade bra eftersom det var 10 stationer på cirkelträningen. En härlig blandning som verkligen körde igenom hela kroppen. Första rundan 1 minut per station. Jag började att ligga på golvet med fötterna i varsin ögla av TRX:en som hänger från taket. Sedan var det bara att spänna upp rumpan och dra till sig fötterna. Inte helt lätt men säkerligen effektivt. Armhävningar var nästa, tätt följt av utfall fram, tricepspress bakom nacken, utfall bak, fällkniven för magen, ryggresningar, svingar (jag körde good mornings), sidorotation med vikt balanserade på rumpan och så naturligvis så lät Emma oss gissa sista stationen.

-Burpees var det unisona svaret från gruppen. Ganska lättgissat. 🙂

Vi fick faktiskt vila innan det var dags för nästa runda. Omgång två så körde vi 45 sekunder per övning, 3 sekunder att byta mellan. Jag var rejält trött när cirkelträningen var klar men då kom vi till nästa överraskning på schemat som jag, vad kan kan säga.. Jag hatälskade det. Vi körde benböj till Mobys låt Flower. I låten finns sjungs texten ”Bring Sally up and bring Sally down”. När han sjunger down så sjunker vi ner i benböj och när han sjunger up så går vi upp igen. Det finns då vissa partier i denna låt där down blir väldigt och då menar jag väldigt länge. I alla fall för mig. Det är här helvetesreferensen passar in och som en del av er vet så kan jag jag ha en del ljud för mig på träningen. Inte gäspningar då 😉 men mer primitiva små skrik bara för att orka mig igenom. Det hjälper men låter kanske inte så snyggt. Å andra sidan så är jag ju där för att träna och inte för att tänka på hur jag låter eller ser ut. 😉

Passet var inte slut efter Moby, å nej nu kom vi in på de statiska övningarna. Bland annat att  ligga utsträckt på golvet med benen i luften som ett L. Det var position 10, position 1 var så nära golvet som möjligt med benen. Emma sa sedan olika nummer mellan 1-10 så det var bara att hänga med och samtidigt försöka pressa ner ryggen i golvet. Supersvårt men jag har blivit bättre, finns dock en hel del att jobba med fortfarande. Vi körde även olika plankövningar.

Finalen ”efterlängtad repris” av burpees till låten Happy, dvs göra en burpee varje gång order happy eller happiness sjungs i låten. Om ni orkat läsa så här långt så förstår ni kanske nu varför jag är som en urvriden disktrasa i musklerna. Ha en alldeles underbar lördag!! Kramar.

Här är ett par bilder, kommer fler när Emma uppdaterat sin blogg 🙂

heroes2 150321

thegang

Dagens hjältar :-), sista bilden från http://blogg.lifestylebyemma.se

6 tankar om “Passet från helvetet…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s