Att sluta med en dålig vana..

IMG_2005

.. är något av det svåraste jag vet. För en vana, god som dålig är som en stig i hjärnan, upptrampad och lätt att följa. Tiden spelar en avgörande roll.  Ju längre tid desto lättare blir det att promenera ner för stigen, gäller både våra dåliga och bra vanor. Ja faktiskt allt som vi gör och tänker.

Några dåliga vanor som jag jobbar med att bryta samtidigt som jag också jobbar med att etablera nya vanor.

Dåliga vanor

1. Äta choklad mitt i veckan eller överhuvudtaget saker med socker i.

2. Avbryta folk i tid och otid innan de pratat till punkt (fast detta har jag gjort hela livet så den är nog väldigt svår att bli av med)

3. Slappa i soffan när jag skulle kunna gå ut och gå istället eller träffa mina vänner.

4. Att alltid lämna bilen otankad till min man (jag har blivit bättre på detta även om han förmodligen skulle hävda motsatsen, men det är en bit kvar)

Bra vanor som jag jobbar med att etablera

1. Regelbunden styrketräning.
Denna håller jag faktiskt igång hyfsat mest skador som gjort att denna inte är helt regelbunden ännu. Vågar inte riktigt sätta den som en etablerad vana ännu då jag vet att det är lätt att trilla tillbaka i gamla spår.

2. Regelbunden löpning.
Denna går det sämre med. Jag kan i och för sig skylla lite på höften men skulle vilja komma ut åtminstone 2-3 ggr i veckan. Huvudsaken är ju faktiskt att komma ut och inte sträckan i sig.

3. Promenad med Maria varannan vecka.

4. Ta tid till mig själv.
Förutom träningen så är bloggen ett exempel. Den blir en kanal för mig att uttrycka mig själv och nästan som en dagbok. Roligt att kolla tillbaka även om jag bara skrivit sedan december förra året.

Vanor som jag vill försöka skaffa och jobba med under året

1. Ringa min mamma och min bror mer. Jag är usel på detta och får alltid så dåligt samvete men jag älskar er båda mycket. Ibland orkar jag bara inte.

2. Ringa mina bästa vänner som bor på distans från mig lite mer. Ni vet vilka ni är. Förlåt att jag är så dålig att höra av mig men det är mycket just nu. I och för sig så har jag väl aldrig varit bra att höra av mig via telefon oavsett hur läget är men jag tror ni vet var ni har mig vid det här laget.

3. Träffa mina vänner som bor nära mig lite oftare för att prata om allt mellan himmel och jord. Denna borde vara lättare och förhoppningsvis så blir det också det nu när det blir ljusare ute.

4. Ge mer komplimanger till människor. Så härligt att ge en uppriktig komplimang till en människa när de gjort något bra eller kanske bara är extra fina den dagen. Ett leende betyder så mycket.

Har du någon dålig vana som du vill bli av med eller kanske en god vana som du försöker etablera? Berätta gärna, roligt att höras om andras vanekamp ;-).

Finns så mycket mer som jag skulle kunna skriva om detta men kände bara att jag behövde skriva av mig. Klockan 09:00 idag är det pass hos Emma. Rapport från passet kommer på bloggen under helgen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s