Cellprovstagning

Molar i magen. Var hos barnmorskan idag, bytte spiral och tog cellprovet som jag blev kallad till för två år sedan. Det innebär att det var 5 år sedan sist. Det ska helst ske vart tredje år. När det gäller mig själv och läkar/gynbesök eller vad man ska kalla det så är det väl inte något jag jublar för direkt. Det blir alltid andra saker som är viktigare och som prioriteras fast det egentligen är jätteviktigt att ta det där cellprovet och inte skjuta upp det. Nu hoppas jag att allt ska se normalt ut och att det inte upptäcks några cellförändringar. Om det gör det så lär jag väl gräma mig resten av livet att jag inte gick och tog provet i tid.

Cellprovet görs för att upptäcka cellförändringar som i sin tur kan leda till livmoderhalscancer. Varje år blir ca 450 kvinnor diagnostiserade för cancer i livmodern. Hos ytterligare 30 000 upptäcks det cellförändringar. Källa: 1177.se

En av mina härliga träningskompisar kom förbi när jag satt i väntrummet. Vi konstaterade båda att träningsvärken efter onsdagen inte var så hemsk. Vilket innebär att vi nog är ytterst vältränade. 😉

Varenda gång jag träffar min barnmorska C så känns det som vi sågs igår. Hon har sett likadan ut och varit lika trevlig under hela tiden jag haft henne. Det blir 10 år detta året. Helt otroligt nog så kommer hon alltid ihåg mig och får mig att känna mig välkommen. Visade henne kort på E eftersom jag gick hos C under hela min graviditet med E, eller ärtan som hennes arbetsnamn var.

Vissa personer är svåra att byta ut. När man väl hittat dem vill man alltid ha samma. Tror att en del av er känner igen det. Något som jag har svårt att byta är: tandläkare, frisör och barnmorska. Ja, framförallt gäller det barnmorskan/gynekologen.

Som kvinna kan man ha roligare saker för sig än att lägga sig i en gynstol med fötterna i vädret. Jag känner mig utlämnad i denna hemska medeltida (jepp Margot W har minsann inte ensamrätt på det ordet 😉 ) position oavsett hur trevlig personen är som sitter på andra sidan. Hade glömt att ta värktablett innan men det kändes faktiskt helt ok och det var över på ett kick.

Efter besöket körde jag inom den lokala ICA-butiken och följde C:s råd att handla något till mig själv, för att jag faktiskt tog tag i det hela. Nu är det bara att vänta på provsvaret som ska komma inom 8 veckor. Jag håller tummarna för att allt ska visa sig vara ok. Nu ska jag försöka följa 3årskontrollerna.

Om du känner igen dig, boka tid och gå. Din hälsa är viktig. Önskar att ni alla får en underbar helg!

beloning

Min belöning efter dagens besök.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s