Ni ger mig energi!

Wearetheheroes

Jag var bokstavligen redo att slänga mig i soffan när jag kom hem idag. Dagen har gått i ett, med det ena mötet efter det andra. Hade sedan innan bestämt mig för att gå på Emmas pass men under några korta minuter efter hemkomsten så funderade jag på att skippa det, när jag fick en liten aha-upplevelse. Skippa passet hade nog varit det sämsta jag kunnat göra.

När jag är så dränerad på energi som jag var efter arbetsdagen idag så behöver jag hitta ett sätt att fylla på min kvot på nytt och då pratar jag inte mat. Nej, det är träning på bästa kvällstiden, med bästa tränaren och bästa träningskompisarna. Det ger mig energi.

Jag måste erkänna att i och med min höft så har jag tappat lite av träningen men jag försöker skynda sakta. Jag har fått rådet att ta det försiktigt med svingar och med att lägga på för mycket vikt.  Det är viktigt att jag jobbar med mina övningar för att stabilisera höfterna.

På dagens pass körde vi samma uppvärming som i onsdags. Det gick dock bättre idag och vi körde även spidersteps. De har jag gjort ett par gånger så de sitter som berget.

Huvudmomentet idag var uppbyggd på 60, 50, 40, 30, 20 och 10 principen. Vi körde helt enkelt fem övningar, 1 minut på varje övning med 7 sek emellan. Vila 90 sek och sedan samma övningar igen fast 50 sek per övning osv tills det gick i rasande tempo (10 sek 🙂 ) med minimal vila emellan.

Nyfiken på övningarna? Idag körde vi knäböj med vikt, svingar med kettlebell (jag kör bara 8:an nu när jag bygger upp min styrka igen), utfall bakåt, toes to ball och armhävningar. Jag ersatte svingarna med good mornings i slutet.

Vet inte om jag nämnt toes to ball innan men det innebär att ligga raklång, hålla händer utsträckta ovanför huvudet och hålla i en kettlebell, ta och vika kroppen dubbelt genom att helt enkelt låta fötterna komma över huvudet. Benens väg tillbaka ner mot golvet ska vara kontrollerat. Upprepa fram och tillbaka. Här märker jag att jag blivit starkare och det är skönt med kvitto på när jag går framåt.

Eftersom vi enbart var fyra stycken idag plus Emma visade hon oss lite olika kettlebell övningar som vi testade på. Det var around the world, dvs svinga en kettlebell runt kroppen och byta händer samt att byta håll efter ett tag. Vi körde enhandssvingar med byte av hand i lyften, enhandslyft och den besvärliga 8:an där vi svingade kettlebellen mellan benen där respektive ben var center i åttans båda tomrum. Inte helt lätt, blev lite krockar mellan ben och kettlebell både här och där.

Finalen var att under 4 minuter köra så många rundor av 10 svingar (jag körde good mornings), 5 burpees och 10 stycken mountain climbers som möjligt.

Jag kan lova att jag blev mer energisk av att gå dit, se finaste träningskompisarna, finaste Emma, rensa skallen genom att träna och bara vara.

Ps: Stod en Aladdinask på jobb idag, en snygg röd retroförpackning och en gul post-it som inbjöd till att ta en bit. Jag gläntade på locket men lät bli att äta något. Ibland kan jag verkligen bli hur stolt som helst över fåniga saker egentligen. Ds

Fotot är hämtat från http://blogg.lifestylebyemma.se och för en gångs skull är Emma med 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s