Redo på hemmaplan och planering för bortaplan.

Jag har börjat ta tag i saker igen på hemmaplan. De senaste veckorna så känns det lite som om hemmet legat i träda och jag har känt mig tröttare än vanligt, men äntligen börjar saker falla på plats. Det kan nog gå det här.

Så vad har jag gjort då:

1. Jag har börjat beta av tvättberget som av någon anledning alltid växer fortare än det försvinner. Nästan så man skulle kunna misstänka att vi har en extra familjemedlem som bara producerar smutstvätt på pin kiv. Jag har också uppnått det stadiet att jag nu förstår varför min mamma alltid klagade över tvättmängden under min tonårstid och då hade hon ändå bara en dotter. Ställ det i relation till att jag har två döttrar som ännu inte äntrat tonårsåldern men som helt klart producerar smutstvätt som de har det. Av någon anledning tror jag att det är lättare med pojkar och kläder.

2. Jag har äntligen bokat in det där cellprovet som vi kvinnor ska ta vart tredje år men som jag har skjutit upp i två år för jag inte har ansett mig ha tid. Nåja, efter denna veckan ska det vara avklarat.

3. Tjejerna har fått sin vårklippning.

4. Jag tog tag i min höftproblematik bokade tid hos sjukgymnasten och efter två gånger så känner jag mig redan bättre. Nu har han semester i en vecka men efter det så har jag två akupunkturomgångar till inbokade. Helt klart ett Hokus pokus alternativ som verkar fungera och allt som fungerar gör mig gladare efter min strävan att springa milen.

5. Jag har gått två dagar på raken istället för att slappa och i och med det så har jag nu nått 100 aktiviteter på Runkeeper. Anmälde mig även till 100 pass innan midsommar på facebook men har bara kommit upp i 30. Skulle nog satsat på 100 blogginlägg eller 100 glas vin innan midsommar istället. Fast det klart 100 glas vin är nog rätt mycket och dricker jag verkligen så mycket. Nåja, det lämnar jag osagt men ett glas rött tackar jag sällan nej till på helgen.

6. Tjejerna har fått nya vårkläder och nya skor och det gick relativt smärtfritt. Annars kan skoletandet ibland leda till nästan plågsamma djur… jag menar mammaförsök på mitt tålamod.

7. Planerade av Skåneresan till K:s klass går framåt.

8. Jag har äntligen pratat med både min mamma och lillebror i telefon. Jag gör det alltför sällan och får så dåligt samvete av det men vad ska jag säga. Jag är egentligen ingen telefonmänniska.

9. Efter flera månaders (det känns som det i alla fall) så har vågen äntligen börjat peka neråt istället för uppåt. Ynka 0,4 kg men vad gör det. Det är ju neråt i alla fall. 🙂 Man får vara glad för det lilla. Även om min fina kusin förra helgen sa till mig att hon inte tyckte att det såg ut som jag vägde 64 kilo. Finaste du! Jag älskar komplimanger!

Så vad är det då kvar att göra.

1. Den rena tvätten behöver vikas och strykas. Just nu ligger den på hög i klädkammaren.

2. Planera resan till New York men här får jag säga att J gått in för det hela med största allvar så det känns som en mindre sak.

3. Planera in sommarens resa till Finland, behöver boka biljetterna snart för att priserna inte ska skjuta i höjden. Kanske en aktivitet för kommande helg.

Och säkert en hel del saker till men det orkar jag inte tänka på nu. Jag ska nog bara glädjas över att jag faktiskt börjar komma i kapp lite grann här hemma.

IMG_4162Längtan till Finland består…Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s