Comeback..

Igår gjorde jag comeback efter ett par veckors träningsuppehåll från Emmas pass. Så härligt att komma dit och se mina träningskompisar igen. Trodde att jag skulle ha världens träningsvärk idag men det är inte så farligt. Fast det klart det känns och dag 2 brukar alltid vara värre. Jag var försiktigare än vanligt igår och kände mig fram. Sjukgymnasten har sagt att jag ska ta det lugnt med vikterna tills höften blir stabilare.

Uppvärmningen bestod av rörlighetsövning och jag kände mig som nybörjare igen. Vi inledde med tabata som är 20 sekunder träning, 10 sekunders vila, 8 rundor per övning. Några av övningarna som vi körde var benböj (inga problem), armhävningar ( lite större problem, lovar att uppdatera er vad som hände med armhävningsutmaningen men det får bli ett separat inlägg). Vi gjorde även utfall bak, ryggresningar och fällkniven. Något som Emma sagt gällande ryggresningar och som jag aldrig tänkt på innan är att spänna rumpa och ben när ryggen reses och att gå sakta nedåt igen. Blir genast mycket jobbigare. Testa så förstår ni vad jag menar.

Naturligtvis körde vi cirkel också. 🙂 10 stationer och 1 minut på varje. Jag inledde med burpees följt av sumobenböj som är precis som det låter en sumobrottarposition och knäböj från denna med vikt. Jag skippade vikten denna gång.

Trx hängde från taket och på denna övning låg jag på rygg med fötterna genom två öglor upp i luften. Det gäller att
spänna rumpan och böja benen inåt kroppen. Baby get upsen är oftast lättare med en vikt men även här skippade jag vikten. Det gick bra ändå. På nästa station var det egentligen att stå bredbent över en stepbräda, hoppa upp, hoppa åt sidan, dutta rumpan i brädan och hopp upp igen. Jag gick upp och ner istället. Bättre att börja försiktigt. Tänker samtidigt på min dumma kropp som bara drar på sig skador hela tiden. Tur att motivationen för träningen fortfarande finns kvar. När det gäller alla skador så är det kanske helt enkelt att jag lät min kropp bli för otränad innan jag började träna igen. 10 år är ju en lång tid att vara utan träning, klart att allt inte kan gå på som räls alltid.

Slamballen låg och väntade mig på nästa övning och jag gillar denna. Det känns faktiskt skönt att kasta något i golvet som inte kan ge tillbaka. 😉 Perfekt att få ut frustrationer på. Efter denna stationen tog jag nog lite fel ordning på stationerna men de blev gjorda i alla fall. Jag gjorde utfall, snabba fötter mot en mitz, svingar med en kettlebell ( även denna övning ska jag ta det lugnt med men den är ok att göra så länge det känns bra). Sista stationen fick jag sällskap av pagmyrskan och vi körde höga knän på tjockmatta. Tack för att du peppade mig under passet! När vi gjorde våra höga knän så mindes jag tillbaka till skoltiden.  Då var det också höga knän på tjockmatta och jag hatade det. Nu älskar jag det. Konstigt hur ens preferenser förändras under livets gång.

emma2

emma1

lbebest

Bilder från Lifestyle by Emma http://blogg.lifestylebyemma.se.

Jag brukar även läsa Emmas blogg och om gårdagens pass så skrev hon följande på sin blogg:

”På whiteboarden i lokalen hade yngsta deltagaren, 10 (eller om hon redan fyllt 11…) skrivit bästa betyget till mig ikväll! Varm i hjärtat åkte jag hem efter passet och nu blir jag lite rörd när jag skriver detta. Om jag och min träning kan påverka mina medmänniskors träningsvanor, hälsa och välmående så är det så värt allt som har hänt på resans gång! <3”

Emma, jag hoppas att du läser detta! Du och dina pass är en stor inspiration för mig. Du har gjort att jag tycker att träning är roligt igen. Du påminner mig att andas när jag tar i så det storknar och du är grym på att peppa. Det är inte bara träna som äger som E skrev på tavlan. Du äger, Emma och jag är så glad att du är med på min resa mot bättre hälsa och välmående. Snart får vi boka in ett pt-pass igen. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s