En manlig sjukgymnast…

Det har varit lite tyst om träning den senaste tiden och bloggen har legat i träda förutom enstaka inlägg. Kanske, bara kanske kan det bli ändring på det snart igen. En av anledningarna till min frånvaro är att jag i och med min träning överbelastade min högra höft. Tack vare fina vänner som mer eller mindre beordrade mig att ta tag i det hela så besökte jag en sjukgymnast förra måndagen.

Jag tänkte inte på om jag bokat med en kvinnlig eller manlig sjukgymnast. Det visade sig vara en manlig. Genast började följande tankar rulla i huvudet. Hur ser trosorna ut som jag har på mig, är benen rakade och hur står det till med bikinilinjen egentligen. Slätrakade ben är kanske inte det som jag prioriterar mest under vinterperioden. Som tur var så var det hyfsad status på alltihop.

Jag fick ta av mig byxorna, hoppa på ett ben, hoppa på det andra, utföra både knäböj och utfall. Efter det så fick jag lägga mig på britsen och sjukgymnasten bände benen åt alla möjliga håll. Som tur var så var han ytterst diskret och tittade ut i luften och inte neråt när han böjde benen. Han konstaterade att jag var stark så det tackar jag Emmas träning för.

Jag fick ta på mig byxorna igen och han kände efter ömma punkter. Vi gick in i träningsrummet och jag fick prova på en övning för att stabilisera mina höfter. Jag skulle trä in min fot i ett gummiband och dra benet enligt klockan 9, 12, 15 och 21. Övningen gick vingligt till så med andra ord helt rätt övning för mig. Första veckan skulle jag utföra 10×3 på varje ben och klockslagshåll.

Hade återbesök i måndags. Denna gången lite bättre förberedd än gång nr ett ;-). Han tryckte på mina ömma punkter och jag fick dessutom prova på akupunktur. Trodde det skulle göra ont men faktum är att det kändes mycket bättre efteråt. I morgon är det dags för akupunkturomgång nr 2, ska bli skönt. Det kan nog bli ordning på höften min också.

Gick förresten på Emmas pass i kväll första gången på länge och det kändes kan jag lova. Jag ska försöka rapportera om det i morgon. Inte varje dag man gör comeback och en hyfsad sådan så det är det är ju definitivt värt att skryta om. 🙂

gummiband

Mitt nya träningsredskap, lätt att klämma fast i en dörr och sedan är det bara att köra. Faktum är att på återbesöket i måndags fick jag order att halvera träningen eftersom jag kände av övningen för mycket efter första veckan.

En tanke på “En manlig sjukgymnast…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s