Tekniken och Sjöfartens hus

Har min kusin och hennes familj på besök från Göteborg. Härligt! Det är över tre år sedan vi träffades sist och som det är och har varit i dessa barnaår så kanske man inte heller hörs av så ofta i telefon. Jag är ingen telefonmänniska. Tacka vet jag sociala medier men framförallt att träffas i verkligheten så klart.

Har ni vägarna förbi Malmö och har barn så är besöken till Malmö Museér givet. Jag rekommenderar det även om du inte har barn, för det är superintressant. Parkering finns precis utanför Malmöhus (18kr/timmen) och för 40 kronor per vuxen (inget inträde för barn under 19 år) så kan du besöka både Tekniska och Malmöhus. Det finns även skåp där man kan låsa in de saker som man inte vill gå och bära på och 10:an du lägger in kommer tillbaka när du öppnar skåpet igen. Fika kan medtagas för det finns bord och det är tillåtet att fika inne.  Vill man skippa fikan så går det också bra och då kan man besöka Kommendanthuset som ligger mellan Malmöhus och Tekniskan. Där finns det sallad, paj, smörgås och plättar till barnen.

Inne i Teknikens och Sjöfartens hus finns det ett flertal olika intressanta saker att titta på. På  entréplanet finns bland annat utställningen ”Muskel och teknik” samt möjligheten att gå in i Ubåten U3 som en gång hade 26 stycken besättningsmän. Här talar vi trånga utrymmen så inget för den som har klaustrofobi. Allt som allt en intressant och rolig upplevelse. En trappa upp från Muskel och Teknik finns utställningen mellan Himmel och Jord och Stjärnrummet. I Stjärnrummet så kan besöka vår galax och orientera dig runt stjärnhimmeln. Jag besökte solen igår :-).

På väg in till Muskel och Teknik” och U3 passerar du flygplan och du kan gå i ett gammal flygtorn och se hur det såg ut förr. En trappa ner finns det fordon från förr, fordon från nutiden och tankar om kommande fordon.  I anslutning till fordonsutställningen så finns det även ett minilekland för barn upp till 10 år med piratskepp. Leklandet är en kombination av en kunskapsutställning och ett lekland. Barnen får bland annat se olika knopar, storleken på strutsägg, noshörningshorn. Här kan nog yngre barn spendera en hel del tid. Har de kompisar med sig så kan de leka både pirater och vikingar.

Något man absolut inte ska missa är Idéplaneten på tredje våningen. Den är ett miniexperimentarium med en mängd olika saker att prova på. Skapa en egen tromb, tävla mot din kompis i mindball, lös kluriga pussel, kolla på bilder och se vad som triggar just dina känslor, testa gyrokraft och mycket, mycket mer. Här spenderar du lätt 1-2 timmar.

Teknikens och Sjöfartens hus är värt ett besök. I maj 2015 så ska akvariumet på Malmöhus bli färdigt så då kommer man lätt att kunna spendera en heldag i detta område om man inte varit där innan.u3u32

Bilder inifrån U3.

fordon

Fordon från förr och nu.

bmw1bmw2

Drömbilen? En BMW av modell äldre!

star

Utforska stjärnhimlen i stjärnrummet. Styr din egen resa.

tromb

Kanske starta en tromb på idéplaneten? 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s