Syskonkärlek

060619 004

Just denna vecka när det är sportlov i Skåne så blir det extra påtagligt att folk är bortresta. Det är mindre bilar på motorvägen på väg till och från jobb. Lediga parkeringsplatser närmare ingången och mindre folk på kontoret. Med andra ord rätt så skönt att jobba.

När jag var liten brukade min pappa på väg till jobbet säga: -Nu ska jag ha semester. Jag förstår idag vad han menade. Ibland är det lugnare att vara på jobbet än hemma. Allt beror på omständigheterna.

Idag har K och E varit ensamma hemma. De klarade det galant eller nåja nästan. Det blev lite bråk framåt eftermiddagen som sedan blev lite bråk till. Kändes som om den skyldiga personen växlade mellan båda.  Totalt blev det 12 FaceTime-samtal + ett sms från båda tillsammans innan jag var hemma igen.

Det är inte lätt att försöka lösa konflikter online men fantastiskt vad tekniken gått framåt. Det är stor skillnad från när jag var liten och då var det ändå stor skillnad från när min mamma och pappa var liten. Jag undrar hur det kommer att vara när jag får barnbarn.

E och K har sina syskongräl emellanåt. Oftast kan jag inte säga att det är mer den ene eller den andra som startar. Båda två är starkt bidragande till att konflikterna uppstår. Ett tag när de var yngre så försökte jag vara den ständiga fredsmäklaren tills min mamma en dag sa:

– Du måste låta dem lösa sina konflikter själva. Vad ska de göra om de blir ovänner och du inte finns där.

Klokt sagt! Sedan den dagen låter jag dem prova själv att lösa sina meningsskiljaktigheter. Når de dödläge så hjälper jag naturligtvis men allt kan inte vara enkelt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s