Ridå…

”Trött och känner inte för att träna men det kanske är då jag behöver det som mest.” Det tog bara någon minut efter mitt inlägg på facebook så fick jag peppande kommentarer. Det värmde och det var antagligen det jag behövde för att ta mig till dagens träning. Ibland är motivationen inte riktigt på topp och då känns det bra med vänner som motiverar.

Jag känner att det är mycket som ska klaffa just nu. Det är mycket på jobb, en del saker här hemma och jag ska räcka till lite varstans, även till mig själv. Det gäller att sätta kraven på rätt nivå. Kvällens träning var precis vad jag behövde för att bli på bättre humör och nu när jag sitter i soffan och skriver så känner jag mig nöjd. Ibland räcker det lilla.

På uppvärmningen körde vi 5 rundor av följande 5 armhävningar, 10 spider steps och 15 knäböj med vikt. Cirkelträningen inleddes raskt därefter med 10 övningar, armhävningar, jägarvila med vikt, svingar, snabba fötter, toes to ball, halva burpees, rygglyft, trx för rumpa, tricpes med vikt och utfall bak med vikt. Vi körde 1 minut på varje station runda ett och 45 sekunder runda två.

Jag började på armhävningsstationen och hann med nytt rekord 🙂 38 stycken. Hörde min träningskamrat bredvid som konstaterade att jag var bra på armhävningar. Jag replikerade med att jag hade övat och tänkte naturligtvis på min armhävningsutmaning som jag kämpar med. Den går långsamt men ger resultat. Sista två skrek jag lite, eller kanske lite mer än lite. Jag vet inte vad jag ska säga. När det blir tungt så hjälper det att skrika till lite. Det ger extra kraft.

Tricepsen med vikt bakom huvudet gick bra. Jag är fortfarande på 5 kilo men känner även här att det börjar bli lättare att hålla in armbågarna.

Jägarvilan med vikt är också en typisk skrikövning. Nu låter det som jag skriker värsta primalskriket men så är det naturligtvis inte, men som sagt ljud från munnen är ett måste för att orka det sista.

När vi kört färdigt cirkeln körde vi statisk träning. Vi låg på rygg och gjorde olika övningar genom att lyfta armar och ben. Finalen på denna var när vi vände över till plankposition. Stod i planka, lyfte höger ben och höll, lyfte vänster ben och höll, lyfte höger arm och höll och till sist vänster arm och höll. Inte samtidigt förstås för då hade det blivit platt fall 😉 utan en i taget. Jobbigt men säkerligen effektivt.

Avslutade med burpees till Happy och till sist stretch. Det var då Emma släppte bomben… Gruppträningen nästa vecka är inställd. Det kändes som om någon drog ner en mörk ridå. Du får ta det som en komplimang Emma! Jag sa hur jag kände och jag var visst inte ensam, M hade förekommit mig. Jag antar att även en tränare har rätt till sportlov. Jag får fylla ut med lite extra löppass nästa vecka och naturligtvis mina kära armhävningar. Har en känslan att armhävningarna är något som jag kommer att utveckla en hatkärlek till. Ha det nu riktigt bra och tänk på att träning kan pigga upp en tom i den tröttaste av stunder. Kram!

emma11feb

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s