Att göra sitt bästa…

emma6

Välkommen tillbaka Anita. Jag blev så glad att se dig på dagens pass att kramen bara var ett måste. Samtidigt saknade jag dig Maria men hoppas att vi ses på onsdag.

Efter dagens cirkel var det tystare än vanligt. Emma konstaterade att vi alla måste ha tagit ut oss rejält. Jag var jättetrött och det kändes framförallt i armar och skuldror. Det känns fortfarande!

Armhävningar, roterande magövning med vikt, kålmasken, rygglyft, drag i trx, benböj med slamball, burpees, utfall med vikt, svingar och fällkniven utgjorde dagens cirkelträning. 10 stationer totalt. Istället för att rotera efter en runda och köra varvet runt så stannade man på sin station tills den var klar.

En station innebar 45 sekunders arbete, vila 15 sekunder, 4 rundor sammanlagt och sedan 30 sekunder innan nästa station. Jag inledde starkt med armhävningar och rekordet ligger nu på på 35 stycken i sträck. Runda 3 och 4 orkade jag inte längre på golvet utan fick flytta till väggen och utföra de sista armhävningarna där.

Kålmasken är inte att leka med och även där gick de två första rundorna bra, sedan fick jag gå ner och köra en variant på knäna.

Rygglyften gjorde jag lite tyngre genom att gå ner med armarna till rumpan, rygglyftet blir då högre.  Det kändes helt annorlunda än när man bara lyfter upp armarna vid huvudet. Efter 4 rundor så kändes det rejält.

En annan övning som jag vill lyfta fram lite extra från dagens pass är benböj med slamball. Bollen är en död boll på 9 kg. Redan innan jag började övningen kändes armarna som gele. Jag kastade slamballen upp i luften och fångade den för att gå ner i benböj.  Det blev inga höga kast snarare små centimeterkast men det kändes ändå.

Ibland är hård träning just hård träning och både kropp och psyke tar ut sig alldeles. Samtidigt är det den känslan som är skön,  för du kan verkligen inte vara någon annanstans än där och då. Det handlar om överlevnad och ibland bara så lite som 20 sekunder till. När mjölksyran slår till kan det också kännas som en nära döden upplevelse av trötthet.

Den senaste veckan har jag fått en del positiva tillrop från människor jag träffar på och som läser min blogg.  Det kanske låter som om jag är jättetränad men det är långt ifrån verkligheten, förutom möjligtvis armhävningarna ;-).  Det hela handlar om commitment och att göra sitt bästa. Det är långt ifrån att jag orkar alla övningar rakt av.  Jag lever på att jag ser mina framsteg från gång till gång och jag hoppas att kunna inspirera mer till att börja träna.

Bilden lånad från http://blogg.lifestylebyemma.se . 

En tanke på “Att göra sitt bästa…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s