Små guldkorn i vardagen…

IMG_4255

Varje dag har sina små guldkorn, det gäller bara att upptäcka dem. Det kan vara en bild, ett leende, att morgonen flyter på, någon som säger något tänkvärt, ett träningspass, en bra låt på radion eller kanske en stund helt för sig själv i tystnaden.

I min mejlbox på jobbet så har jag en mapp där jag sparar mejl som gjort mig glad. På det sättet finns de alltid tillgängliga när jag känner att jag behöver lite extra pepp.

Ibland dyker det upp en guldklimp. Ta den till dig! Vårda den väl och plocka fram den ur ditt minne när dagen känns grå eller trist. Idag på lunchen utbrister min kollega sin två år tillbaka:

– Du är väldigt effektiv. En liten stund senare när han lagt ut orden lite, tillägger han:
– Och jag menar det som en komplimang.

Jag tog det faktiskt inte som något annat. Ett antal år tillbaka i tiden så hade jag nog bara förminskat mig själv genom någon fånig kommentar men inte nu. Jag tackade honom.

Utan att han vet så gjorde han min dag. Jag kan leva på det länge. När jag får beröm, framförallt från någon som jag respekterar,  så blir hela kroppen varm av glädje. Jag känner mig lycklig. Det kommer en dag då jag kan ta fram detta minne för att påminna mig själv om hur bra jag faktiskt är.

Jag önskar er alla en härlig fortsatt fredag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s