Rumpan ner i golvet!

Kvällens Lifestyle by Emma pass vidgade mina träningsvyer med ett upplägg som jag inte kört förut. Vi inledde med en lättare uppvärmning för att köra en variant av intervallträning.

Första träningsomgången bestod av 50 sek benböj, 40 sek utfall bak, 30 sek armhävningar, 10 sek vila, 5 rundor sammanlagt. Efterföljande 5 rundor bestod av 40 sekunder halva burpees, 30 sek kettlebellsvingar, 20 sek hoppande växelvis utfall, 10 sekunders vila. Sista omgången inleddes med 30 sek burpees, 20 sek grodliknande hopp rakt upp och ner fast med full sträckning i upphoppet, 10 sek springa på stället och 10 sek vila, 5 rundor.

Under kvällens pass skojade Emma om att hon kunde varit militär istället och jag tror faktiskt att hon har förutsättningarna. Pondusen finns där, det naturliga ledarskapet och ögonen som ser allt samtidigt som rösten skriker ut instruktioner.
-Andas
-Mia, rumpan ner i golvet!
– 10 sekunder kvar ge er inte.

Härligt med någon som peppar. Det är det som krävs när jag känner mig redo att stupa av trötthet, då hör jag Emmas röst och gör mitt bästa för att orka bara lite till.

Varje gång jag kör ett funktionellt styrketräningspass märker jag hur det går lättare och lättare. Hemligheten är nog att hålla i kontinuiteten och att köra omväxlande pass som tränar hela kroppen, precis som Emmas pass. Sedan jag började i höstas har jag utvecklats oändligt mycket mer än när jag körde förkoreograferade bodypump-pass för många år sedan.

Något som jag också gillar är människorna som kommer dit och tränar. Jag upplever att trots att vi blir helt utpumpade och kör slut på oss själva så har vi hur kul som helst. Tillsammans är vi starka.

The Sky is the limit!

IMG_1534

Här har vi avslutat intervallerna och gör oss redo för att fortsätta passet efter lite mer än 10 sekunders vila. 

emma

emma1

emma4

emma3

Fotograf: Emma http://blogg.lifestylebyemma.se på ovanstående 4 bilder

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s