Krabbrace

runforlife

Snötäckt ute och ett par minusgrader. För att få upp värmen sprang vi en längre runda än förra veckan. Destinationen var densamma, den inhägnade lilla idrottsplanen på en av kommunens skolor. Förra veckan grön och denna veckan vit med lite kallare underlag. Perfekt för att hålla på med veckans övningar i styrka och parstyrka.

Vi körde bålstyrka och stabilitetsövning. Två varianter på skottkärra. Skottkärran går över halva planen med händerna. Vid oväntade tillfällen under turen så ska den som håller om båda benen släppa taget om det ena. Det gäller då för skottkärran att försöka vara så spänd att hen klarar av att hålla sitt ben uppe fast kamraten släpper taget. Denna övning går också att göra omvänt fast stillastående.  En person börjar i höftlyftsposition, kamraten fattar tag i benen och släpper växelvis ett ben i taget. Utmaningen för personen på marken är densamma, att bibehålla en spänd kropp och inte tappa benet för mycket.

Annorlunda axelövning men väldigt rolig. En person ställer sig i plankposition med raka armar, den andra fattar tag och lägger upp plankpersonens ben på sina axlar och använder sedan dessa för att utöva en variant av axelpress.

Vi körde enskilt krabbrace också och där är jag hopplös sist. Jag vet inte vad jag gör men det går liksom inte framåt för mig. Känns mer som jag är på samma ställe medan de andra bara försvinner bort. Inför race nummer två bad jag att få tjuvstarta, till och med då blev jag omkörd. Det är tur att jag inte är en krabba för det hade nog inte gått något vidare, för att inte tala om mina triceps. Fast det klart krabbor har väl inga triceps och slipper sådana problem.

Letar ni efter en kul variant på armhävningar så kommer här ett annat tips på en övning som vi gjorde idag. Det kändes lite småknäppt och kallt på den snötäckta marken men jag gör gärna om det. En person ligger ner på marken. Den andra placerar sig ovanför och placerar sina händer på kompisen skenben, häver sig upp och står med raka armar. Kompisen som ligger underst håller upp benen på den person som ligger ovanför. Personen uppe på lägger sig sedan ner och ni snurrar runt så att personen som var överst nu befinner sig nederst. Personen överst ställer sig upp i armhävningsposition. Nu är det bara att snurra på.

Sista passet med RunForLife denna omgången. Tack härliga Malin för allt ditt engagemang och dina härliga pass. Jag ser fram emot nästa omgång och vilken tur att jag kom med.  Första gången är redan på torsdag och återföljs av 11 gånger till som varar in i april.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s