Vekheten lämnar kroppen

emma

Bild från Lifestyle by Emma (http://blogg.lifestylebyemma.se)

Kroppen värker eller som en kollega uttryckte det: Det är vekheten som lämnar kroppen. 😉

Det är härligt att känna att kroppen blir starkare och starkare. När jag står där på cirkelträningen och har det hur jobbigt som helst så tänker jag tillbaka att jag faktiskt hade det ännu jobbigare i början. Mina mountain climbers var katastrofala. När jag skulle göra spider steps så ramlade jag omkull för att jag inte kunde hålla balansen. Vilken seger det är att märka hur det går framåt. Mountain climbers inga problem, Spider steps inga problem,  jag börjar nästan känna mig som en veteran. Nåja, kanske inte riktigt som en veteran men i alla fall så stormtrivs jag.  Jag gör det bästa efter min förmåga just där och då och det är tillräckligt.

Kvällens cirkelträning innehöll något för hela kroppen. Vi körde fällkniven (magövning), mountain climber, snabba fötter in och ut på en liggande stege, höga knän på tjockmatta, svingar och repet. Det hemska repet som jag aldrig kommer att vänja mig vid. Nästa gång vi kör repet så vill jag ha flow, men repet är tungt och det tar inte många sekunder för mina armar att bli helt möra. Hur kan något som ser så lätt ut när Emma gör det, vara så svårt?

Cirkelträningen innehöll ett par nya övningar idag. En som Emma kallade ”Baby get up”. Jag låg ner på marken hållandes en kettlebell mot magen. Jag skulle sedan ta sats och ställa mig upp på fötterna till stående för att till sist lyfta vikten över huvudet nästan som axelpress.  Jag gillar Baby get up. En annan ny  var att stå i armhävningsposition, trä in fötterna i trxbandet och sedan försöka vika ihop kroppen till ett I. Hur svårt som helst men jag prövar gärna på den fler gånger. Träning är mycket teknik.

jagochCecilia

Vi körde parövningar och jag teamade med Cecilia, som jag lärt känna genom löpargruppen Dreamrun. En parövning var brottning. Jag var inte beredd på en sådan övning, men det var roligt. Cecilia är stark, seg och tävlingsinriktad. Hon har anmält sig till Toughestloppet i Malmö i maj. Jag tror att hon kommer att komma långt på bara sin vilja och tävlingsinstinkt.

En annan parövning är när vi ställer oss bredbenta med varsin fot jämte varandra, tex bådas högerfötter.  Man håller varandra i handen och sedan är det bara att få den andra personen ur balans. Efter en minut byter man och tar andra sidan. Vi körde även över och under varandra 3 ggr och sedan byte. En annan favorit är att stå i armhävningsposition hållandes i en stång diagonalt mellan varandra som man rycker/drar fram och tillbaka.

Gemensamma benböj rygg mot rygg, situps med vikt där vi hakade fast i varandras fötter, kast med slam ball var andra parövningar och såklart burpees. Vad vore träning utan burpees 😉 eller hur Emma?

Så kom ihåg! Nästa gång du lider av träningsvärk så är det bara vekheten som lämnar kroppen. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s