Gruppträning för morgonpigga

rep

Dagens träningsinnehåll hos Lifestyle by Emma hade något av allt. Uppvärmningen följdes upp med en hinderbana som vi körde lagvis fyra rundor. Banan innehåll sicksack över rep, 5 armhävningar, höga knän på tjockmatta, hopp över ”bänk”, grodhopp fram till liggande stege där fötterna får jobba järnet och hjärnan om koordinationen inte är på topp.

Cirkelträningen innehöll 10 stationer, 1 minut per station runda ett och 30 sek runda två. Vi körde tricepsdips, benböj med vikt, armhävningar, svingar, utfall med rotation, fällkniv, höftlyft, kålmasken, rep och en trxövning där armarna skulle ut som ett kors. Förutom TRX och fällkniven så är repet min svaga punkt. Stora tjocka svarta rep som ska bringas i rörelse. Det kräver en del för att få till ett flow. Repet ligger vikt runt en pelare och själv står man och håller i de två repändarna. Varianterna är flera men alla är jobbiga. Knepet är att involvera hela kroppen och jag hoppas fortfarande att komma på hur jag ska göra för att få till det hela på bästa möjliga sätt.

Ingen träning är väl fullständig utan tabata (20 sek intervaller med 10 sek paus, 8 rundor per övning). Jag gillar det repetitiva men vad jobbigt det var idag. Övning 1 var mountain climbers,här hittar ni en beskrivning på vad det är: http://www.dintraning.se/ovning/459/Mountain-Climbers.html och det gick väl bra tom runda 3-4 sedan var det snarare. Ja jag vet inte vad jag gjorde men någon variant antar jag på grund av tröttheten.

Övning 2 var värre för då körde vi jägarvila (ej mot vägg) med armarna utsträckta framför oss. Jag har en hatkärlek till just jägarvila, så grymt jobbigt. Började fuska lite och hör helt plötsligt Emmas röst, ner med rumpan, Mia. Så rumpan ner igen och de sista 20 sekunderna fyller mjölksyran mina ben. Jag skriker till av lättnad och total utmattning när det är slut. Benen är helt stumma och det är ändå bara 20 sekunder åt gången.

Vi kör burpees till Happy som en sista utmaning och avslutar med stretch.  Jag är så nöjd med att ha börjat med träning ännu en lördag.

2 tankar om “Gruppträning för morgonpigga

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s