Träning, en HIT-upplevelse!

08:30 stod jag utanför Emmas dörr redo för PT-pass nummer fyra.

Uppvärmning utgjordes av HIT (Högintensiv intervallträning) med rodd 1 min, vila 30 sek, rodd 1 min, vila 30 sek etc. Jag förstår att jag inte borde flåsa så mycket, utan andas mer kontrollerat, men det är svårt. Speciellt när jag är uppe i varv och konditionen inte är på topp. I rodden försöker jag ta ut rörelsen ordentligt med fokuserad blick. Det är skönt fast idag stramade det till vid mitt blindtarmsärr.

Utfall med rotation med 5 kilos vikt blev nästa övning. Jag känner mer och mer säkerhet i utfallen och benen stelnar inte alls till och krampar som de gjorde i höstas. De flesta av er som testat utfall vet nog vilken känsla jag menar. Benen blir helt stumma och det går inte att göra ett enda utfall till. Emma utmanade mig att ta längre steg i utfallet. 3 set utfall varvades med 3 set enbenshopp på stepbräda. Jag går kontrollerat upp på brädan och sträcker vaden. Det blir mer som ett hopp än en tåhävning. Här var balansen den största utmaningen och det faktum att mina inneträningsskor blivit så hala så det känns som om något vallat dem för bättre glid. Det blir att investera i ett par nya skor inom snar framtid.

benboj2benboj

500 meter torrodd klarades av innan det var dags för benböj med vikt. Denna gången ingen kettlebell som hölls bakom nacken utan en 5kilosvikt som hålls med raka armar ovanför huvudet. Set två av benböjen gick bättre och det kändes härligt att kunna hålla vikten uppe och ändå utföra korrekta benböj med fullt utslag. Jag kommer ihåg när jag gjorde mina första benböj, hur jobbigt jag tyckte det var. Emma kommenterade att det syns resultat på min teknik att jag har gjort så många benböj på gruppträningarna.

goodmornings

Varvade benböjsseten med Good mornings (skickar rumpan bakåt och fäller i höften) utan vikt. Denna övning tränar framförallt, säte, lårens baksida och bål. Efter 3 set av respektive övning ovan så var det dags att ge sig ut på en 500 m roddtur igen.

triceps1triceps2

Kändes lite mer i min högra sida igen och efter rodden gjorde jag armhävningar varvat med tricepsövning. Triceps tränades genom att hålla en 5 kilos vikt rakt upp och böja ner bakom nacken. Viktigt att tänka på är att armbågarna inte får peka utåt. Vi avslutade med stretch!

Tack Emma (http://blogg.lifestylebyemma.se) för bra träning idag! Jag lär mig mig så mycket varje gång och jag ser hur min styrka blir bättre och bättre och det är värt allt. Ska bara få trim på löpningen också.

Jag önskar er alla en riktigt härlig fredagkväll!

En tanke på “Träning, en HIT-upplevelse!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s