Veckans…

20110424 030

Veckans längtan är efter våren och vitsipporna som brukar bre ut sig som ett täcke ute i skogen. Det blir ljusare ute och vårkänslorna börjar spritta i kroppen.

Veckans obehagligaste var mitt hjärnsläpp i helgen efter innebandyn.  Jag handlade på ICA och betalade med mitt kort som vanligt.  Direkt efteråt skulle jag handla en mindre sak i presentaffären intill. När jag drog mitt kort och skulle skriva in koden så var den pust väck. Åh, då menar jag pust väck. Jag som slagit koden på alla möjliga kortläsare var nollställd. Efter att ha provat två olika koder fick jag fick ta ett annat kort och betala med. Det konstiga är att dagen efter så var koden tillbaka i huvudet, som om den aldrig varit borta. Tur att det inte händer så ofta!

Veckans tankeväckare var när läste jag en artikel på facebook om multitasking. Stanford University har gjort en studie som visar att hjärnan kan försämras och få bestående men genom multitasking (dvs ägna sig åt simultana aktiviteter samtidigt). Tänkvärt blogginlägg av Johan Renström som avslutar sin artikel med orden ”Jag är tvungen att multitaska i ett bullrigt landskap och jag gillar det inte.”  Och kanske är det så i dagens samhälle att vi inte alltid kan välja om vi utsatts för multitasking eller inte. Se Johans inlägg på:

http://hjarnfysik.blogspot.se/2015/01/multitasking-tar-dod-pa-hjarnan.html?m=1

Veckans tråkigaste var att Kajsa blev sjuk och fick feber. Hon som alltid är så energisk låg totalt utslagen under ett par dagars tid. Själv började jag oroa mig för att dra på mig ännu en förkylning, nu när jag äntligen börjat komma igång med träningen.

Veckans träning har varit obefintlig. Jag har inte hunnit träna någonting förutom mina armhävningar. Idag fick jag för mig att jag skulle ut och springa på eftermiddagen. Jag stod nästan färdigklädd när jag kom på att jag precis startat tvättmaskinen med löpartightsen i.

Veckans bästa
Trevlig spontanlunch med kollega.
En kollega till mig som fått sitt andra barn, alltid skönt när en förlossning går bra.
Kajsa är frisk igen.
Jesper är tillbaka från Linköping och i morgon kommer jag äntligen att träna igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s