Flower power

lbe

Lördag och ni vet vad som gäller, träning klockan 09:00. Idag kom jag 6 minuter innan start. Rekord för mig som brukar dyka upp i sista sekunden. Dagens träning var kryddad med lite tävlingsmoment och annorlunda inslag som jag inte gjort innan men som jag tyckte var superkul, speciellt också eftersom jag gjorde parövningarna med en tjej som hängt med på träningen ett tag och som är väldigt fokuserad, uthållig och stark.

Uppvärmningen bestod av jogga runt i salen. Siste man i ledet börjar kryssa mellan övriga deltagare och när hen når platsen längst fram så börjar nästa kryssa. Efter det så stod vi alla i en cirkel och gjorde larven. Vid larven står man upp och börjar gå framåt med armarna. När armhävningsposition är nådd så låter man fötterna gå framåt till där händerna är. Detta sker växelvis fram och tillbaka och kan varieras t ex med armhävningar.

mia

Cirkelträningen skedde i par och eftersom vi var 8 deltagare på passet, 9 med Emma så fick vi 4 olika stationer. På första stationen så ställde jag och min partner oss i armhävningsposition med ansiktena mot varandra och någon meter emellan. Vi fick en vit kvastskaftsliknande stång som vi skulle dra mellan oss fram och tillbaka. Jobbigt men roligt, efter en minut så skiftade vi hand.

HighKnees

Station två var höga knän under en minut och sedan byte med partnern. Tredje stationen var benböj med vikt som bestod av att ens partner stod i armhävningsposition och fötterna lyftes upp och ner av den person som utförde benböjen. Sista stationen för mig och min partner var jobbigast och nog den som krävde mest teknik. Jag klarade inte av den till fullo. Jag låg på golvet med fötterna i marken, min partner stod ovanför mig så jag kunde fatta hennes händer. Jag skulle spänna kroppen och dra min egen vikt uppåt. Svårt att förklara och svårt att utföra, känner att det krävs mer övning på denna.

Under passets gång så hade vi tävling i flest benböj per par och dragkamp. Tävling är alltid roligt men tekniken kommer så klart först.  Jag har inte gjort dragkamp på jättemånga år men det var jättekul och tävlings-Mia infinner sig.

Roligaste övningen idag, förutom att dra vita stången på cirkelträningen var när vi skulle ta oss upp med hjälp av ett ben på en hög bänk. Ärligt trodde jag inte att jag skulle klara det först men det gick över förväntan. Upp och ner växelvis med benen. Det lär kännas i rumpan i morgon. När jag utförde denna övningen så var jag glad att jag i alla fall har tränat ett tag.  För jag tror att denna övning är en riktig rump och lårdödare i träningsvärk eller var man får ont någonstans. Jag får väl helt enkelt se imorgon.

Dagens jobbigaste övning inleddes med armhävningar men det var inte de som var jobbiga utan när vi upprepade samma mönster som vi haft för armhävningarna men vi gjorde fällkniven (magövning) istället. Alla var på ett led och person nummer 1 börjar göra 5 fällknivar och räknar högt så att övriga deltagare ska göra fällkniv i samma takt, person nr 2 tar vid och utför samma mönster som person och vips om man är 9 personer så har man gjort 45 fällknivar. Sanning med modifikation för jag orkade faktiskt inte göra 45 fällknivar idag. Det var jättejobbigt och min mage är nog det som är minst tränat på hela min kropp. Både armhävningarna och plankan gick bättre. Yeah!

I slutet avrundade vi till Mobys låt Flower. Vi gjorde inte riktigt som killarna nedan i bifogad länk men när ordet Up nämns i låten så står man i armhävningsposition och när ordet down nämndes så gick vi ner på underarmarna för att gå upp på händerna igen när ordet up kom. Jag gillar sådan övningar!

https://www.youtube.com/watch?v=BqiT7WROAlc

Om jag känner mig glad efter ett pass? Såklart gör jag det när vi avslutar med burpees till Happy!

Detta behövdes verkligen, för på eftermiddagen kändes det som jag gjorde bort mig lite när jag satt i sekreteriatet på innebandyn och då får jag ju tänka på saker jag faktiskt är bra på istället. Som att kämpa 🙂 med ett friskare, starkare och nyttigare liv på väg till 40!

Önskar er alla en riktigt trevlig helg, imorgon söndag är det löpträning klockan 09:00 så jag återkommer med rapport efter det. Hoppas på mindre blåst denna veckan och gärna lite sol.

Foton från Emma och hennes blogg ”Lifestyle by Emma”  http://blogg.lifestylebyemma.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s