Äntligen riktig mat!

När jag blev tillsammans med J så var vi båda studenter och jag (surprise för er som lärt känna mig på senare år) lagade faktiskt maten. Jag vet inte riktigt när det blev ombytta roller, men tror att det var efter att vi flyttat ner till Malmö. Nu lagar jag nästan aldrig mat eftersom J har ett stort matintresse och är en alldeles utomordentlig kock.

Gräsänketillvaron har medfört att jag har köpt lunch på jobb, där det finns frysta färdigrätter till försäljning. Ok smakmässigt, men inte så mycket mer. Dock bra att möjligheten finns, om man som jag har underbara kollegor att äta tillsammans med.

Jag hämtade J på stationen igår så idag blev det riktig hemlagad mat igen. Jag fick avnjuta lax med smörstekt broccoli och ärtcreme. En enkel och snabblagad rätt. Perfekt vardagsmat med andra ord om man gillar fisk och grönt.

jimps

Här kommer receptet om ni vill prova.

Ärtcreme:

  • 3 dl kokta ärtor
  • 1 st schalottenlök
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • ½ – 1 tsk riven pepparrot
  • wasabi efter tycke
  • några droppar citronsaft
  • salt & peppar

 Börja med att koka ärtorna i 3 min och skölj dem sedan med kallt vatten. Skala sedan löken och sedan stoppar du allt i en matberedare och mixar till en creme. Smaka av med salt, peppar samt wasabi och citronsaft. Klart!

Ugnsgrillad lax:

  • laxfilé
  • salt & peppar

Ställ ugnen på 175 grader. Salta och peppra laxen och kör den helt enkelt mitt i ugnen i 15 – 20 min. Kläm försiktigt på laxen med fingrarna, när den börjar ”skiva” sig så är den klar. Kör annars med termometer och då ska innertempen landa på 55 grader.

Serveras med smörstekt okokt broccoli samt skivad purjolök, fast purjolöken skippade vi.

Både recept och bild i inlägget är hämtade från: http://jimpslchf.blogspot.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s