39 år och blivande träningsfantast?

Det går inte alltid som man tänkt sig. Jag hade tänkt gå på Emmas pass idag men gräsänkelivet går inte alltid ihop med de prioriteringar som man önskar mest. Träning på hemmaplan är dock bättre än ingen träning alls.

Jag har gjort dag 2 vecka 1 i armhävningsutmaningen baserat på programmet som finns på http://www.hundredpushups.com och mitt initiala test på 19 armhävningar. Dagens antal blev således 5 set bestående av: 10, 12, 8, 8 samt 20 mitt max (minst 12) med 90 sekunders vila mellan. Veckans sista pass tänkte jag försöka köra på fredag. Vi har blivit några stycken som är tillräckligt galna att prova på det hela så det ska bli kul att se om någon av oss når upp till 100 eller om vi blir nöjda innan. Ibland får man sikta mot solen för att nå trädtopparna.

Ibland är det skönt med avkoppling också och vad passar då bättre än en kopp te och senaste numret av Tara där Denise Rudberg uttalar sig om varför så många börjar träna efter 40…  Tycker dock att hennes reflektion inte är typiskt bara för kvinnor över 40. Jag känner definitivt igen känslan när hon pratar om nedprioritering av det egna jaget och känslan av att kunna hitta tillbaka till sig själv, sin kropp och hitta sin styrka. Jag är precis där fast några månader kvar till det ”nya” 30.

Om ni gillar deckare så kan jag dessutom rekommendera hennes böcker i genren ”elegant crime” Huvudpersonen Marianne Jidhopp  gör comeback i yrkeslivet vid 55 års ålder och hjälper till att lösa brott. Småputtriga och definitivt läsvärda böcker som fokuserar mycket på karaktärerna i boken. Önskar er en trevlig kväll och vill bara  konstatera att det finns nog många träningstokiga som hittat tillbaka till sig själv innan 40 också.

träningstokig

2 tankar om “39 år och blivande träningsfantast?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s