Vilodag och fortsättning på gräsänkelivet

Idag har jag inte tränat. Träningsvärken sitter i, både från lördagens och söndagens pass. Jag känner av vaderna efter alla utförda tåhävningar men även mage och överdelen av rygg.  Nu när jag sitter här i soffan och känner efter så känns det faktiskt i hela kroppen.

Morgonen gick över all förväntan. Kajsa hade ställt sitt alarm lite tidigare och vaknat!!! Ibland kan hennes klocka ringa hur länge som helst och jag brukar få gå in och stänga av. Idag var det istället upp och nervända världen. Kajsa stod vid min säng när jag fortfarande inte stigit upp. Härligt att det kan bli så ibland. Allting flöt på och barnen hann med bussen till skolan och jag kom till jobbet.

Jag avskyr att stressa på morgonen. Konstigt nog så verkar det bara vara jag i min familj som stressar regelbundet.  Ebba har många gånger sagt till mig att jag behöver ta det lugnt. Barnen är många gånger klokare än oss vuxna. Skolavslutningen i julas är ett jättebra exempel. Prästen står inför alla i kyrkan och berättar om sin morgon. Han stressar för att han ska hinna i tid och ber sitt barn att skynda sig. Hen svarar: Jag har inte bråttom.

Anledningen till stressen är nog att jag målar upp en bild om hur jag vill att det ska vara. Om det sen inte blir som jag tänkt mig så känner jag stressen komma smygande. Konstigt nog känner jag mig alltid mer stressad hemma än på jobb fast det borde väl vara tvärtom? Jag mår bra när jag kan kontrollera saker och ting och det kan jag oftast på jobb genom planering. Hemma, ja, vad ska jag säga, det går inte alltid som jag tänkt mig.

Kvällsmaten kirrad genom att vi åt ute, gräsänkelivet går ganska bra ändå.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s