Träff med Egon

En helg med träning både lördag och söndag klockan 09:00 på morgonen. Om någon sagt till mig att jag skulle utsätta mig för detta för 7 månader sen, så hade jag nog undrat vilken planet personen kom ifrån.

Idag startade RunForLife sina utepass igen. Konceptet är att träna löpning, löpteknik och löpstyrka och leds av Malin. Min löpning har tyvärr legat på is sedan början av november på grund av ihållande förkylningar. Jag sprang dock ett par kortare rundor i julas när jag fick ont i höften. Det kändes idag. Mitt flås var inte alls detsamma som i höstas. Jag har blivit starkare men behöver få in mer kondition i min träning. Kändes kanske extra jobbigt för att det var kallt, lite blåsigt i efterdyningarna av Egon och det faktum att jag tränade benen ganska intensivt igår.

På grund av sjukdomar, skador i fötter, en bruten arm och semestrar så var vi enbart 4 tappra tjejer som samlades i Fogdaröd idag.  Vi började med att få en pinne som vi höll bakom ryggen för att träna magen. Magen skulle spännas och medan vi gick framåt så skulle vi rotera överkroppen från sida till sida. Efter det så sprang vi på tå, sparkade benen bak i rumpan och tog oss framåt på Fogdarödslingan. Totalt under hela passet sprang vi 4.85 km som varvades med diverse styrkeövningar, speciellt vid backarna.

Backarna i Fogdaröd är långa och som gjorda för löpstyrka. Vi körde upphopp, grodhopp, övergick till utfall och sprang sista biten upp för backen. Sprang ner igen och upprepade föregående mönster. Under rundan hann vi även med att träna enbensböjningar i par. Jag höll min löparkompis händer som stöd och fick böja mig ned på ett ben. Pistolen kallar Malin övningen, för att det ser ut som en pistol när man gör sitt enbensknäböj. Jobbigt men effektivt ! När vi hade någon kilometer kvar så utförde vi tåhävningar inne i skogen, 20 x 3 per ben och som det krampa till i vaden. Undrar hur det kommer att kännas imorgon?

Jag kan inte med stolthet säga att jag klarade av allt till fullo idag för jag var supertrött, men jag kämpade och det är ändå huvudsaken. Nu kan det bara bli bättre. Ett superbra pass av Malin och efter januaris 8 ggr av löpträning så är jag säker på att jag kommer vara i betydligt bättre form igen med mitt flås, än jag var idag.

Image

Bilden på mig är tagen av Malin från RunForLife, övriga två är mina bilder.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s