Gräsänka

Ja, då var jag gräsänka, J har åkt till Linköping för att hålla i utbildning och kommer tillbaka först senare i veckan. Barnen är i säng och jag sitter och myser med en kopp te samtidigt som jag har en Bondfilm igång i bakgrunden. Måste säga att jag föredrar Daniel Craig som Bond även om Pierce Brosnan var min favorit innan.

Idag har jag för ovanlighetens skull stått i köket och lagat mat. Det tillhör inte min favoritsysselsättning. Undantaget är om man är några stycken som gör det tillsammans smuttandes på ett glas rött, för det är bara supertrevligt! Min äldsta dotter K har hjälpt mig på traven med veckans meny så det blir högst enkla rätter som lagas men som gillas av barnen. En kväll slipper jag att laga alls för då ska vi äta ute. Smidigt och bekvämt och alltid standard när J är bortrest.

Det jobbiga när någon av oss vuxna är bortresta är att få till alla barnens aktiviteter och att i detta fall samordna dem med min egen träning, som jag inte vill missa. Jag har en plan. Vi får se om den går i lås eller om jag behöver göra avkall på något. Till råga på allt så fyller K år på tisdag. Jag hade tänkt handla presenter på lördagen men ställde in planerna på grund av Egon. Det kändes liksom mer säkert att sitta hemma och uggla.

Idag har även två av mina äldre vänner ringt mig, båda boendes i närheten av Göteborg. Jag är dålig på att ta initiativ till samtal men jag blir så himla glad när jag får dem. Idag var speciellt roligt eftersom J inte var hemma och jag kände mig lite ensam, även om jag uppskattar egentiden. Det värsta är när jag ska försöka ta mig upp i morgon. Jag gillar att snooza men för att inte missa något , så tror jag att jag får ställa in två oberoende larm på mobilen för att ta mig upp i morgon bitti.

IMG_5290

Bild från vårt kök efter vår renovering förra året, kändes passande med tanke på att jag får stå mer framför spisen än vanligt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s