Träning för morgonpigga!

1480629_10152637037646593_6803791232667373579_n

Bild lånad från Lifestyle by Emma http://blogg.lifestylebyemma.se

Träning på lördag morgon är en jättebra start på dagen. Det är värre att ta sig upp, speciellt om man som jag fortfarande inte vänt rätt på dygnet efter jul och nyårsledigheten.

Nästan prick klockan 09:00 befann jag mig i träningslokalen och vi var en tapper liten skara av enbart tjejer idag. Uppvärmningen bestod av 5 armhävningar, 10 spider steps och 15 benböj x  5 rundor i sin egen takt. Låter inte så mycket men när jag börjar tänka efter så har faktiskt enbart uppvärmningen bestått av totalt 25 armhävningar, 50 spider steps och 75 benböj och när jag ser det på det viset så fylls jag av respekt över mig själv och de andra som går på Emmas pass.

Vi kör tabata för benen genom att köra sumobenböj (breda benböj, tänk dig en hur en sumobrottare står i utgångsposition så har du läget klart för dig!), utfall fram och tåhävningar. Tricket är att fokusera blicken på en punkt och bara vara där och nu. Glöm allt annat, du tränar och befinner dig i nuet och det är så skönt. Så många gånger har vi människor en tendens att vara någon annanstans än där vi faktiskt är, det gäller även mig men inte när jag tränar. Under träning så är jag i nuet och när jag fokuserar på övningarna så blir det som en sorts mindfulness över det hela fast minus andningen. Jag har fortfarande inte kommit rätt med andningen men det går framåt och det är huvudsaken.

Vi kör igång med cirkelträningen parvis och den ena övningen bestämmer takten på när byte ska ske till nästa övning. Varje station är 2 minuter. Exempel på några av kombinationerna är armhävningar-benböj, höga knän-ryggresningar, planka-toes to ball, kettlebell svingar – ”hoppande utfall”. Detta är första träningen som jag klarar av att göra alla armhävningar på tå istället för mot väggen.

Efter cirkelträningen känner jag mig lite mör men kroppen är väl uppvärmd och vi varvar ner med balansövningar a la tabata mode. Inte helt lätt men ack så nödvändigt. Balansen är nog lite sämre än den borde vara och jag tror att vi gärna glömmer bort den dagligdags. Utan vår balans skulle vi knappast kunna varken stå, gå eller sitta och en stadig balans underlättar även för att utföra rörelser korrekt som tex vid utfall.

Tack Emma för ett superbra träningsupplägg som alltid!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s