20 sekunder – en evighet

Vilket gäng vi var på träningen idag. Härligt att se och härlig träning med energiska Emma. Vi körde 5 rundor av ett uppvärmningsset som bestod av 5 armhävningar på tå, 10 spider steps och 15 benböj. Pulsen sköt i höjden! Vi avlöste det hela med 3 olika tabatarundor (träna 20 sek, vila 10 sek x 8 ) för benen.  När jag kör tabata för benen (speciellt vissa övningar) så känns 20 sekunder som en evighet och ändå när jag sätter det i perspektiv så är det ingenting. Men gud vad ingenting är jobbigt när det händer tillräckligt tätt och mjölksyran sätter in.

Kvällens cirkelträning bestod av 8 stationer med två olika övningar per station. Vi jobbade i par, utförandet av den ena övningen bestämde när vi skulle byta övning inom paret. På en station använde vi en så kallad slam ball, en boll som är som en mindre medicinboll och utan studs, så varje kast innebär ett benböj för att lyfta bollen igen. Utmärkt sätt att göra sig av med agressioner om man har några sådana. Emma säger att vi ska tänka på bollen som vår ”värsta fiende” när vi kastar ner den i golvet. Efter 5 kast så bytte jag med min träningspartner för att köra en tricepsövning med vikt bakom huvudet. Dessa två övningar varvade vi på stationen under 2 min för att sedan gå vidare till nästa.

Kroppen fick verkligen en genomkörare i kväll, mage, armar, ben, rygg och det känns bra. För varje gång jag tar mig till träningen så känns det som en liten vinst och min förhoppning är att alla dessa småvinster så småningom ska förse mig med en jackpot!

20150107slam

Bilder lånade ifrån Lifestyle by Emma  http://blogg.lifestylebyemma.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s